1 Οκτ 2018

Η πρώτη τοποθέτηση του Αντρέα Ανιέλι μετά τις εξελίξεις με τον Μαρότα

Ο Αντρέα Ανιέλι τόνισε ότι αλλάζουν τα πρόσωπα αλλά όχι το μοντέλο διαχείρισης της Γιουβέντους, επιβεβαιώνοντας ότι ο Φάμπιο Παράτιτσι θα είναι πλέον ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η αποχώρηση του Μπέπε Μαρότα είναι οριστική και σήμερα οριστικοποιήθηκε και αυτή του Αλντο Ματσία, αφού ο Ανιέλι ανακοίνωσε τους αντικαταστάτες τους. Για τον Μπέπε αυτός θα είναι ο Παράτιτσι, όχι στο διοικητικό συμβούλιο ή στον τίτλο αλλά στην ουσία αφού παίρνει αυτός πάνω του την ηγεσία του αθλητικού κομματιού, ενώ στη θέση του Ματσία ως επικεφαλής εσόδων θα μπαίνει ο Τζόρτζιο Ρίτσι, ο οποίος δούλευε στο σχετικό τμήμα.

Τις αλλαγές επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αντρέα Ανιέλι μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στα γραφεία της Lega.

«Το μοντέλο διαχείρισης της Γιουβέντους μένει ουσιαστικά το ίδιο. Το διοικητικό συμβούλιο έχει στη διάθεση του μια σειρά από εξουσίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να λειτουργεί το κλαμπ. Υπάρχουν τρεις πυλώνες που διέπουν τη διοίκηση, το κλαμπ: Σπορ, έσοδα και υπηρεσίες. Αυτό που θα αλλάξει θα είναι η ηγεσία του κάθε πυλώνα», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Γιούβε και πρόσθεσε.


«Ο Τζόρτζιο Ρίτσι θα είναι ο επικεφαλής του τμήματος εσόδων, ο επικεφαλής του αθλητικού τομέα θα είναι ο Φάμπιο Παράτιτσι, γεγονός που διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενδεχόμενο αποχώρησης του, ενώ ο Μάρκο Ρε θα είναι ο επικεφαλής του τμήματος των υπηρεσιών. Είναι όλοι τους επαγγελματίες, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν χάρη στη σπουδαία, στην πραγματικά σπουδαία δουλειά που έκαναν οι Μπέπε Μαρότα και Αλντο Ματσία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Νέοι διευθυντές, οι οποίοι θα έχουν μια πρόκληση μεγαλύτερη από αυτή του 2010 γιατί στην Ευρώπη έχουμε ανταγωνιστικές που έχουν μεγαλύτερα έσοδα από τα δικά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου