7 Μαΐ 2017

Επιτρέπεται στην ομάδα του Αλέγκρι μια τέτοια γκέλα;

Παράταση πήρε η ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή στη Serie A μετά το 1-1 της Γιουβέντους με την Τορίνο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν οι μπιανκονέρι κέρδιζαν τη γκρανάτα και η Ρόμα δεν τα κατάφερνε στο Μιλάνο απέναντι στη Μίλαν την Κυριακή το βράδυ, η Γιούβε θα κατακτούσε και μαθηματικά στο σκουντέτο. Τώρα, με το «Χ» στο Juventus Stadium και τους τρεις πόντους της Νάπολι απέναντι στην Κάλιαρι, η ανάδειξη του πρωταθλητή πάει -αρχικά- για την άλλη εβδομάδα.

Οι παίκτες του Αλέγκρι, αφού θα έχουν παίξει τη ρεβάνς με τη Μονακό, θα πάνε στο Ολίμπικο της Ρώμης και εκεί μπορούν να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα ακόμη και χωρίς να αγωνιστούν. Πλέον όλα είναι σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα της Νάπολι (παίζει στο Τορίνο).

Το θέμα δεν είναι αν πήρε ή θα πάρει η Γιουβέντους το 6ο σερί. Αυτό θα γίνει και απλά είναι θέμα χρόνου. Το θέμα είναι αν έχει δικαίωμα η ομάδα του Αλέγκρι να κάνει μια τέτοια γκέλα;


Με το απόλυτο φορμάρισμα στους κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες, οι παίκτες της Γιουβέντους είχαν το μυαλό τους τον επαναληπτικό με τη Μονακό. Απολύτως δικαιολογημένα γιατί, έτσι κι αλλιώς, δεν καίγονταν τόσο για την αναμέτρηση με τη συμπολίτισσα.

Αν η Γιούβε ήταν στο +2 και ήθελε να κάνει απέναντι στην Τόρο το +5, τώρα θα λέγαμε για το βήμα-τίτλου. Είχε το δικαίωμα να χαλαρώσει η ομάδα για 90 λεπτά. Ακόμη κι αν δεν αρέσει στον Αλέγκρι.

Έναν Αλέγκρι που κάθε φορά επαναλαμβάνει δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα ακόμη. Αλήθεια λέει. Δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα ακόμη. Αλλά μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Και αυτή η ισοπαλία, δεν επηρεάζει καθόλου τα σχέδια της ομάδας.


1 σχόλιο:

  1. Έχει το δικαίω, με την έννοια ότι δεν πιεζόταν για να κερδίσει, αφού όλοι λέγαμε ``αν κερδίσουμε τη Τορίνο``, λες και θα ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα αν κερδίζαμε..που αυτό έπρεπε να γίνει.. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η SERIE A στις τελευταίες αγωνιστικές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή