23 Φεβ 2017

«Αν τα πράγματα πήγαιναν άσχημα, ποιος ξέρει για πόσο καιρό ο Αλέγκρι θα άκουγε διάφορα για την υπόθεση Μπονούτσι»

Για τον Αλέγκρι που τα έκανε όλα σωστά, τον Πιάτσα που βρίσκει αυτοπεποίθηση και τον αδιαπέραστο Μπουφόν χάρη στην ισορροπία της Γιουβέντους, γράφει η Gazzetta dello Sport.

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο της Gazzetta για το 2-0 των μπιανκονέρι επί της Πόρτο στο Ντραγκάο...

«Αν ο Αλεξ Τέλες σε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό κάνει δύο φάουλ τόσο ηλίθια αναγκάζοντας τον διαιτητή να τον αποβάλει, δεν μπορεί να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο η αξία της Γιούβε. Αυτή στο Οπόρτο ήταν μια σπουδαία επίδειξη ωριμότητας από την ομάδα του Αλέγκρι, καλή στο να κουράσει την Πόρτο με την συνεχή κυκλοφορία της μπάλας και να περιμένει την σωστή στιγμή για να χτυπήσει. Και την στιγμή που βγήκε η κούραση της Πόρτο, η ποιότητα της Γιούβε, ακόμη και στις αλλαγές, έκρινε το ματς. Και έτσι είμαστε στην 4η σερί εκτός έδρας νίκη στο Champions League.


Καλή καριέρα
Το να αφήνεις το στίγμα σου στους πιο σημαντικούς αγώνες είναι τυπικό χαρακτηριστικό των μεγάλων παικτών. Ο Μάρκο Πιάτσα δεν είναι τέτοιος ακόμη αλλά έχει τα προσόντα για να γράψει σημαντικές σελίδες στο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια. Να επιλέξεις αυτή τη βραδιά για να βάλεις το πρώτο σου γκολ με τη Γιούβε είναι σαν να διαλέξεις τις Μαλδίβες για το πρώτο σου ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον αποθεώνει επί μήνες. Ούτε για τους Μοράτα και Ντιμπάλα δεν τα έχει πει αυτά. Ο Κροάτης δεν μάγεψε στα δύο ματς που ξεκίνησε ως βασικός, με Κροτόνε και Παλέρμο, αλλά ο Αλέγκρι είπε ότι είδε μια εντυπωσιακή αλλαγή νοοτροπίας τις τελευταίες μέρες.

Χθες βράδυ μόλις μπήκε ήταν απολύτως ψυχρός μπροστά στην εστία, ο τομέας στον οποίο πρέπει κυρίως να βελτιωθεί. Το τρίγωνο με τον Ντιμπάλα και τον... Λαγιούν είχε ως αποτέλεσμα να του στρωθεί στο δεξί πόδι μια μπάλα-γκολ. Από εκείνη την στιγμή, άρχισε ένα κρεσέντο με κάποιες ενέργειες πραγματικού πρωταθλητή, ο οποίος επιτέλους πήρε αυτοπεποίθηση.


Τι καλός Αλέγκρι
Λίγοι προπονητές θα έριχναν στο ματς έναν πιτσιρικά άπειρο σε τέτοιες καταστάσεις, σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη. Στο Οπόρτο, όμως, ο Αλέγκρι πέτυχε όλες τις επιλογές. Πήρε ένα καλό ρίσκο: Αν τα πράγματα πήγαιναν άσχημα, ποιος ξέρει για πόσο καιρό θα άκουγε διάφορα για την υπόθεση Μπονούτσι.

Τώρα ο Λέο θα παίξει πιθανότατα με την Εμπολι και η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν. Αψογες, επίσης, οι επιλογές των Μπαρτσάλι και Ντάνι Αλβες. Η κούραση των Πορτογάλων εκείνη την στιγμή ήταν φανερή: Η καλύτερη στιγμή για να μπουν στο γήπεδο τα πόδια του Βραζιλιάνου πρώην άσου της Μπαρτσελόνα.


Αδιαπέραστος
Τα θετικά της βραδιάς δεν τελειώνουν εδώ. Ο Μπουφόν δεν δέχθηκε γκολ ούτε χθες βράδυ και πάνω από όλα δεν χρειάστηκε ποτέ να επέμβει. Ούτε όταν η Πόρτο ήταν με 11 παίκτες. Η επιλογή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος απέσυρε από το ματς τον φορ Αντρέ Σίλβα μετά την αποβολή του Τέλες, υπό αυτή την έννοια έδωσε ένα καλό χέρι βοηθείας στη Γιούβε.

Το θέμα όμως είναι ότι η ομάδα του Αλέγκρι, παρά τα πολλά καλά πόδια στον αγωνιστικό χώρο και καθώς περιμένει πιο δύσκολους αντιπάλους από την Πόρτο, δεν χάνει ποτέ την ισορροπία της. Και γι' αυτό έχει το ένα πόδι και τα 3/4 του άλλου στο G8 της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου