1 Ιαν 2017

Τα 10 συστατικά της Γιουβέντους που θα κάνουν καλύτερο το 2017

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην κορυφή της φετινής Serie A αλλά κυνηγάει και την Ευρώπη. Πώς μπορεί να γίνει καλύτερη χρονιά που μόλις μπήκε;

Η Tuttosport αναφέρει δέκα συστατικά για να είναι επιτυχημένο και το 2017 της Γιουβέντους.

Αυτά είναι τα εξής…

1. Να βρεθεί ρόλος για τον Πιάνιτς
Ο Βόσνιος έχει αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις ως τώρα, έχοντας καλές και μέτριες εμφανίσεις. Μπορεί να δώσει την λύση τακτικά αν βρεθεί ο κατάλληλος ρόλος για να αξιοποιηθεί πλήρως.

2. Καλύτερο σερβίρισμα στον Ιγκουαΐν
Η κλάση του Αργεντίνου είναι τέτοια ώστε να διευκολύνει την ομάδα, υπό την έννοια πως μπορεί να αξιοποιήσει κάθετες μπαλιές αλλά και αυτές από τα άκρα.


3. Καλύτερη διαχείριση του Ντιμπάλα
Οι τέσσερις σερί παρουσίες στον πάγκο δεν άρεσαν στον Αργεντίνο. Είναι υπερβολικό να πει κάποιος ότι υπάρχει θέμα με τον Αργεντίνο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει στον πάγκο.

4. Προοδευτική επιτάχυνση ως τον Μάρτιο
Η προετοιμασία της ομάδας έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καεί περισσότερη ενέργεια, από όση χρειάζεται, στο πρώτο μισό της σεζόν. Τώρα η Γιουβέντους πρέπει σταδιακά να πιάσει την μέγιστη ταχύτητα την άνοιξη.

5. Να προχωρήσει στο Coppa Italia
Μετά από δύο σερί κατακτήσεις, προφανώς δεν είναι προτεραιότητα για τη Γιουβέντους, η οποία πάντως στις 11 του μήνα θα υποδεχθεί την Αταλάντα και να νικήσει θα βρει στους «8» την Μίλαν ή την Τορίνο. Καλό ματς.

6. Επιστροφή τραυματιών
Πρώτος θα επιστρέψει ο Μπονούτσι, μετά οι Πιάτσα και Αλεξ Σάντρο, θα ακολουθήσει ο Ντάνι Αλβες. Με την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλοι, ο Αλέγκρι σιγά-σιγά θα έχει παίκτες-κλειδιά ξανά στη διάθεση του τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.


7. Αμεση προσαρμογή του Ρινκόν
Ο Βενεζουελάνος έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση στη Γιουβέντους. Μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός με τα χαρακτηριστικά του, γι' αυτό και θα πρέπει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

8. Μεταγραφή ενός χαφ ακόμη
Αυτό δεν έγκειται στον Αλέγκρι αλλά και στους Μαρότα και Παράτιτσι. Ο προπονητής, όμως, θα πρέπει να κάνει ξεκάθαρο τι χαρακτηριστικά θέλει να έχει ο χαφ που θα συμπληρώσει το ρόστερ.

9. Συνέχεια στην εξέλιξη του Ρουγκάνι
Ο νεαρός αμυντικός ολοκλήρωσε το 2016 με πολύ καλές εμφανίσεις, αποδεικνύεται ικανός να μπει σε μια από τις καλύτερες άμυνες του κόσμου αλλά δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την ανάπτυξη του. Εχει τη στόφα που πρέπει και είναι θέμα της Γιουβέντους να τον αξιοποιήσει στο μάξιμουμ.

10. Επιστροφή του Κεντίρα στο επίπεδο του
Ο Γερμανός μπήκε πολύ καλά στη σεζόν αλλά στη συνέχεια δεν ήταν όσο καθοριστικός θα έπρεπε. Παράδοξο, ή μπορεί και όχι, με δεδομένο ότι φέτος δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών και παίζει περισσότερο.


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ.. ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:
    ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ,
    Ο ΠΙΑΝΙΤΣ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΕΙ,
    Ο ΙΓΚΟΥΑΙΝ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ..ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΟΤΕ..
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ FORZA JUVE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή