1 Ιαν 2017

Τι συζητούν στο ποδοσφαιρικό Μιλάνο όταν σοβαρεύονται; Εγώ θα σάς πω…

Το Τορίνο απέχει σχεδόν 130 χλμ. από εδώ. Μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο Α4 και σε κάτι περισσότερο από μία ώρα, αναλόγως την ταχύτητα, είσαι εκεί.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους
Γράφει ο Λεονάρντο από το Μιλάνο

Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι Γιουβεντίνοι, κάνουμε αυτό το δρομολόγιο κάθε δεύτερη εβδομάδα για να δούμε τη Γιούβε. Και κάθε φορά που φτάνουμε στην πόλη, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η ποδοσφαιρική απόσταση ανάμεσα σε Τορίνο και Μιλάνο είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χιλιομετρική.

Αυτό, βέβαια, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το Μιλάνο θα αρχίσει μαθήματα κινέζικων. Η νερατζούρα πλευρά, τα έχει ήδη αρχίσει. Η ροσονέρα ετοιμάζεται να ακολουθήσει.


Η παραδοχή για το πόσο πίσω από τη Γιουβέντους έχουν μείνει, έρχεται μέσα από τις αλλαγές που έγιναν και γίνονται στις δύο ομάδες της πόλης. Οταν το λες στους οπαδούς τους, αρχικά αντιδρούν και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν. Οταν σοβαρεύονται, παραδέχονται την πραγματικότητα.

Δέκα χρόνια και κάτι μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2006, η Γιουβέντους είναι η μόνη πραγματικά δυνατή ομάδα, το μόνο απολύτως οργανωμένο και δυνατό κλαμπ που έχει να επιδείξει η Ιταλία.

Την ίδια ώρα, οι δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι της, «φεύγουν» από την Ιταλία και πάνε στο Πεκίνο. Μακρύ ταξίδι... Θα μπορούσαν απλά να βγουν στον Α4, να πατήσουν το γκάζι και να φτάσουν στο Τορίνο για να δουν πώς δουλεύεις σε όλα τα ποδοσφαιρικά επίπεδα.

Alla prossima ragazzi... Forza Juve!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου