14 Δεκ 2016

Πώς δημιουργήθηκε το… μουστάκι του Μπουφόν και γιατί τελικά θα το κόψει

Για τη Ρόμα, τον Τότι, την Πόρτο, τη νίκη επί της Τορίνο αλλά και το... μουστάκι, μίλησε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Το ντέρμπι κορυφής με τους ταζαλορόσι πλησιάζει και ο αρχηγός της Γιουβέντους μίλησε στο Sky Italia, αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζίτζι...

Για την Ρόμα: «Οι Ρόμα και Νάπολι είναι οι ομάδες που κοντράρονται με τη Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια και έχουν δώσει ζωή σε ωραίες αθλητικές μάχες. Είναι δύο ομάδες που είναι πάντα εκεί, να παλεύουν μαζί μας για τον τίτλο, οπότε θα έλεγα ότι τα project τους είναι πολύ καλά. Για μένα, επομένως, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η Ρόμα είναι στη 2η θέση. Αντιθέτως, ήταν έκπληξη όταν έχασαν, όπως έχασαν, κάποιους βαθμούς. Η Ρόμα είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με έναν σπουδαίο προπονητή, με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και με εμπειρία. Επομένως, δεν της λείπει τίποτα για να διεκδικήσει τον τίτλο».


Για τον Τότι: «Ο Φραντσέσκο είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει χάσει τίποτα από τις ικανότητες του μετά από τόσα χρόνια. Αντιθέτως, βελτιώθηκε όπου έπρεπε, αν έπρεπε, να βελτιωθεί. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την Ρόμα αλλά και την Ρώμη γενικότερα».

Για την κλήρωση με την Πόρτο: «Δεν υπάρχει λόγος να αρνηθούμε ότι θα μπορούσε να ήταν χειρότερη η κλήρωση. Είναι σωστό και τίμιο να πούμε ότι είμαστε το φαβορί για την πρόκριση αλλά, όπως λέω πάντα, αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο, γιατί πολλές ομάδες θεωρητικά είναι έτοιμες να νικήσουν αλλά δεν το αποδεικνύουν στο γήπεδο. Σίγουρα η κλήρωση είναι καλύτερη από ό,τι θα μπορούσε να ήταν, σίγουρα είναι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι που κληρωθήκαμε με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά η Πόρτο είναι μια ομάδα με αξία, με εμπειρία. Είναι μια ομάδα που απέκλεισε στα προκριματικά την Ρόμα και αυτό λέει πολλά. Εχουμε μεγάλο σεβασμό για την Πόρτο και θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι όντως είμαστε το φαβορί».


Για τη νίκη επί της Τορίνο: «Βγήκαμε ανανεωμένοι από αυτό το ντέρμπι γιατί ήταν ένα επικίνδυνο ματς. Στα τελευταία δύο-τρία ματς είδα καλά σημάδια, τα οποία ίσως μπορεί να καταλάβει καλύτερα κάποιος που ζει τα αποδυτήρια καθημερινά. Σημάδια που με κάνουν πολύ χαρούμενο για τη συνέχεια γιατί βλέπω μια ομάδα... ζωντανή».

Για το μουστάκι: «Δεν είναι ούτε κάποιο χαμένο στοίχημα ούτε κάποιο γούρι. Απλά, όπως ξυριζόμουν η μηχανή... κόλλησε εκείνη την στιγμή και αποφάσισα να το συμμορφώσω και να παρουσιαστώ έτσι. Σύντομα, πάντως, θα το ξυρίσω γιατί δεν το εκτίμησε ούτε η οικογένεια μου (γελάει)».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου