4 Δεκ 2016

Το αγαπημένο σύστημα του Αλέγκρι και ποιον παίκτη μπορεί να κερδίσει η Γιουβέντους αν παίζει έτσι

Ποιο είναι πραγματικά το αγαπημένο σύστημα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι; Αυτό που έπαιξε κόντρα στην Αταλάντα: 4-3-1-2.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο προπονητής της Γιουβέντους αυτό είχε επιλέξει την πρώτη χρονιά του στη Γιουβέντους αλλά δεν κατάφερε να το υιοθετήσει. Και τελικά καταλήξαμε να παίζουμε με το πλέον προβλέψιμο 3-5-2.

Το Σάββατο το βράδυ, ένας παίκτης που φάνηκε πολύ καλά με αυτό το σύστημα ήταν ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο μέσος της Γιουβέντους δεν σκόραρε αλλά η μπάλα πέρασε περισσότερο δημιουργικά στα πόδια του ενώ έβγαλε και ασίστ.


Ο Πιάνιτς δεν είναι αυτό που όλοι περιμέναμε όταν τον πήραν οι Τορινέζοι από τη Ρόμα. Αργησε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς και ακόμη και τώρα που είναι βασικός, δεν είναι λίγες οι φορές που είναι εκτός ματς.

Απέναντι στην Αταλάντα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ίσως τον βοήθησε σε αυτό και ο ρόλος που είχε. Πίσω από τους δύο επιθετικούς, ο Πιάνιτς φάνηκε περισσότερο απ’ ό,τι στην ευθεία της μεσαίας γραμμής.

Μη ξεχνάμε πως ο Αλέγκρι (ο οποίος δεν πίστευε ότι θα πουληθεί ο Πογκμπά) είχε σχεδιάσει για φέτος την ομάδα με το σύστημα 4-3-1-2. Πίσω από τους δύο φορ θα ήταν ο Πογκμπά και ο Πιάνιτς ακόμη πιο πίσω.

Τώρα που δεν υπάρχει ο Γάλλος ίσως φανεί περισσότερο ο Πιάνιτς σε αυτή τη θέση. Αλλά για να το πούμε με σιγουριά αυτό, θα πρέπει να τον δούμε και πάλι στην ίδια θέση, με το ίδιο σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου