4 Δεκ 2016

Γιατί όταν η Γιουβέντους χάνει… διαλυόμαστε και όταν κερδίζει είναι απλά... αδιάφορο;

Σύμφωνα με τη βαθμολογία των τελευταίων 9 αγωνιστικών, πριν την αναμέτρηση του Τορίνο, η Αταλάντα ήταν πρώτη.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η Γιουβέντους αντιμετώπισε την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, με οκτώ νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία εννιά ματς, και την κέρδισε αρκετά εύκολα με 3-1.

Αν ο Αλέγκρι και οι παίκτες του δε επικρατούσαν επί των νερατζούρι του Μπέργκαμο οι τίτλοι των εφημερίδων θα ήταν για το πρωτάθλημα που ξεκινά και πάλι αλλά και για την κρίση που μπαίνουν οι πέντε σερί χρονιές πρωταθλητές.

Όταν νικάει η Γιουβέντους είναι το αναμενόμενο και όταν χάνει κάτι, τελικά, συμβαίνει. Δεν είναι όμως έτσι. Και η Γιούβε μπορεί να έχει τις άσχημες στιγμές της απλά είναι ελάχιστες σχετικές με τις επιτυχίες γι’ αυτό και γίνεται μεγάλος λόγος.

Η τριάρα στη Τζένοα ξεπεράστηκε με μία επιβλητική νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Δεν είναι όλα τόσο αναμενόμενα όσο φαίνονται. Και στην τελική ο Αλέγκρι που βλέπω να αμφισβητείται έντονα μετά την ήττα της προηγούμενης Κυριακής έχει δίκιο.


Αυτή η ομάδα -που πράγματι δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο- είναι εύκολα πρώτη στην Ιταλία και στον όμιλο του Champions League. Αυτά όμως τα θεωρούμε δεδομένα. Αλλά αν στραβώσει κάτι στην ομάδα, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.

Οσο σημαντικό είναι όταν αποτυγχάνει η Γιουβέντους, ανάλογη δυναμική και αξία έχει και όταν κερδίζει. Και η Γιουβέντους των αρκετών και σημαντικών απουσιών κέρδισε πολύ εύκολα μια πολύ καλή φετινή ιταλική ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου