4 Δεκ 2016

Ο Στουράρο είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε. Μια μετριότητα χωρίς την παραμικρή εξέλιξη

Για ένα ακόμη παιχνίδι, αν και η ομάδα σε γενικές γραμμές τα πήγε αρκετά καλά, εκείνος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Στέφανο Στουράρο που πήρε θέση βασικού στην αναμέτρηση με την Αταλάντα και δείχνει να έχει την εμπιστοσύνη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν κατάφερε και πάλι να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.

Ο Ιταλός μέσος δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ούτε καν απαραίτητος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε μια ομάδα του επιπέδου της Γιουβέντους.

Το ρόλο του πολυεργαλείου έχει, από τις περιπτώσεις που αγαπούν να έχουν οι προπονητές γιατί τους κάνουν τη δουλειά όποτε τους το ζητήσουν. Το θέμα είναι τι κάνει ο Στουράρο για τη Γιουβέντους. Λίγα πράγματα για να μην πούμε τίποτα περισσότερο απ’ οποιονδήποτε παίκτη της σειράς.


Πότε σκέφτεται εάν ένας παίκτης είναι πολύτιμος για την ομάδα σου; Όταν κάνεις την ερώτηση «αν αύριο θα έφευγε, πώς θα ήταν το ρόστερ χωρίς αυτόν;» και σε προβληματίσει η απάντηση.

Εντελώς ρεαλιστικά, ο Στουράρο παίζει στη Γιουβέντους για δύο λόγους. Επειδή δεν έχουμε δυνατά χαφ και καλό κέντρο και επειδή είναι Ιταλός και βοηθάει στο να στηρίζεται η λογική της χρησιμοποίησης των Ιταλών παικτών.

Την εποχή του Πίρλο, του Βιντάλ, του Πογκμπά και την τωρινή του Μαρκίσιο και του Κεντίρα, παίκτες σαν τον Στουράρο ήταν μόνο για να ξεκουράζουν τους βασικούς και να αγωνίζονται στα μικρά παιχνίδια. Τώρα τον βλέπουμε στη βασική ενδεκάδα.

Ενας πρωταγωνιστικός ρόλος που περνάει απαρατήρητος. Κρίμα για τον ίδιο γιατί έχει πάρει πολλές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα. Και με τη Γιουβέντους και με την εθνική Ιταλίας. Ο Στουράρο είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε…

Ενας μέτριος Ιταλός μέσος.


3 σχόλια:

  1. Θα διαφωνήσω μαζί σας.Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κάνετε τέτοια επίθεση στον παίκτη για δεύτερη φορά.Εντάξει συμφωνώ πως δεν είναι για βασικός αλλά δεν είναι και του πεταματού.Και στην ερώτηση σας θα απαντήσω με μια ερώτηση και εγώ.Σε ποια άλλη ομάδα της Ιταλίας δεν θα έπαιζε βασικός ο Στουράρο?Εγώ λέω πως οπουδήποτε αλλού θα ήταν βασικός.Εντάξει για την Γιούβε μας δεν είναι για βασικός αλλά χρειάζονται και τέτοιοι παίκτες στο ρόστερ όταν έχεις μια χρονιά με 80 παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στουράρο ειναι ένας εκνευριστικά στάσιμος παίκτης που σε γενικές γραμμές, δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό, προσωπικό.

      Συμφωνείς κι εσύ πως δεν ειναι για βασικός, αλλα τελικά παίζει. Ναι, ας ειναι αλλαγή για να ξεκουράζει τους βασικούς.

      Δεν τίθεται θεμα επίθεσης. Ειναι ένας κουραστικός παίκτης. Και καποια στιγμή... φτάνει με τις μετριότητες (και φέτος έχουν μαζευτεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις στο κέντρο).

      Το γεγονός ότι θα έπαιζε σε όλες τις ιταλικές ομάδες δε σημαίνει τίποτα. Ξέρουμε πως δεν ειναι ιδιαίτερα καλό το πρωτάθλημα. Με την ίδια λογική, πριν 10 χρόνια δε θα περνούσε κάνει έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Ο Στουραρο θα επαιζε βασικος στις υπολοιπες ομαδες του πρωταθληματος;;; Εδω γελαμε.
    Δεν εχει κοντρολ, πασα, σουτ. Ειναι ενα κακεκτυπο του Γκατουζο. Θεωρω αδιανοητο να παιρνει ευκαιριες ο Στουραρο κι οχι ο Λεμινα, που εχεις και μια ελπιδα μηπως γινει καλος παιχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή