27 Νοε 2016

Η Γιουβέντους τσαλακώθηκε αλλά αυτό το πρωτάθλημα δε θα κριθεί τις τελευταίες αγωνιστικές

Η ήττα που υπέστη η Γιουβέντους στη Γένοβα εκτός του ότι τσαλάκωσε την εικόνα της, άνοιξε την όρεξη στις ομάδες που ακολουθούν. Το +7 της προηγούμενης αγωνιστικής έγινε +4.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ρόμα και Μίλαν πλησίασαν και πάλι στην κορυφή. Ακολουθούν Αταλάντα και Λάτσιο, στο -5. Τέσσερις διώκτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή πιο κοντά στους μπιανκονέρι από τον καθέναν. Μπορεί και η Νάπολι τη Δευτέρα το βράδυ να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά (στο -6) αν κερδίσει εντός τη Σασουόλο.

Πέντε ομάδες, λοιπόν, λιγουρεύονται την πρωτοκαθεδρία της Γιουβέντους. Μια Γιουβέντους που δεν εμπνέει σιγουριά, που δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, που έχει αρκετούς και σοβαρούς τραυματισμούς.


Μπορεί κάποια από αυτές τις ομάδες να προσπεράσει τους μπιανκονέρι και ν’ αναμετρηθεί μέχρι το τέλος σε μια ψυχοφθόρα κούρσα; Κατά διαστήματα όλοι θα το πιστέψουν. Ακόμη και η Αταλάντα που έστω και για κάποια δευτερόλεπτα θα ονειρευτεί το εκπληκτικό όνειρο: να καταλήξει το σκουντέτο στο Μπέργκαμο.

Το πραγματικό ζήτημα είναι πόσες από αυτές τις ομάδες θα μπορέσουν να κοντράρουν μέχρι τέλους τους πρωταθλητές Ιταλίας. Η Λάτσιο και η Αταλάντα κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν από την κούρσα. Η Νάπολι θα πρέπει να μειώσει ακόμη παραπάνω για να ονειρευτεί πρωτάθλημα.

Ρόμα και Μίλαν, ναι. Θα το παλέψουν. Αμφότερες και οι δύο δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει η Γιουβέντους. Την κακία (όπως είπε ο Τότι πριν λίγες ημέρες) και το DNA του πρωταθλητισμού.

Εκτίμησή μου είναι πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πάλι της Γιουβέντους και δε θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές. Πράγματι, άνοιξε σε πολλούς η όρεξη. Δεν είναι ακόμη η ώρα να παραδοθούν τα σκήπτρα της Serie A.

Τσαλακώθηκε άσχημα η εικόνα της αλλά την ιστορία συνεχίζον τη γράφουν οι πρωτοπόροι και οι νικητές…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου