6 Φεβ 2016

Σημαντικά σημεία από την αυτοβιογραφία του Τρεζεγκέ

Την αυτοβιογραφία του κυκλοφόρησε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ και σίγουρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα έγραψε για όλα αυτά που έζησε στη Γιουβέντους.

Με την ονομασία «Bleu ciel», δηλαδή «μπλε ουρανός», ο Τρεζεγκόλ θυμάται και εξιστορεί όλα όσα έζησε στην τεράστια καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας πέτυχε 339 γκολ και κατέκτησε τα πάντα πλην του Champions League... Μια πονεμένη ιστορία λόγω του τελικού του 2003 όπου είχε αστοχήσει σε πέναλτι κόντρα στη Μίλαν.

Το ίδιο έκανε και τρία χρόνια μετά στο Ιταλία-Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ, με τον Τζανλουίτζι Μπουφό να αναφέρει στο βιβλίο του Γάλλου ότι «δεν του μίλησα ποτέ για αυτόν τον τελικό, από σεβασμό, γιατί ξέρω πόσο υπέφερε».

Γενικά, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί ορισμένες από τις ατάκες που... έγραψαν στην αυτοβιογραφία του Τρεζεγκέ οι πρώην συμπαίκτες του σε Γιουβέντους και εθνική ομάδα. Πέρα από αυτή του Μπουφόν που προαναφέραμε, υπάρχει αυτή του Ανρί («ο Νταβίντ ήταν ο τελευταίος κλασικός γκολτζής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου») αλλά και του Μάουρο Καμορανέζι, ο οποίος εξηγεί πώς έγιναν κολλητοί: «Στην αρχή λέγαμε τα τυπικά. Μετά μέναμε στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές, όπου εγώ συνήθιζα να καπνίζω και να μιλάω συνεχώς. Εκνευριζόταν από αυτό αλλά δεν ζήτησε ποτέ να αλλάξει συγκάτοικο. Γίναμε κολλητοί και μιλούσαμε συνεχώς, ακόμη και πριν τον τελικό του Μουντιάλ 2006».

Ξεχωριστή ενότητα, φυσικά, είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο -με τον οποίο ο Τρεζεγκέ συνέθεσε το πιο παραγωγικό επιθετικό δίδυμο στην ιστορία της Γιουβέντους- και ο οποίος γράφει: «Η απόφαση του να παραμείνει στη Γιούβε το 2006 είναι ακόμη πιο ξεχωριστή γιατί δεν ήταν Ιταλός. Οταν έφυγε ο Νταβίντ, έγραψα ένα... ανοιχτό γράμμα για να του εκφράσω την εκτίμηση του και να τον ευχαριστήσω. Ελπίζω να δουλέψω ξανά μαζί του».

Οσο για το τι γράφει ο πρωταγωνιστής; Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί ελάχιστα προς το παρόν, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι αποθεώνει τον Κάρλο Αντσελότι ως χαρακτήρα, θυμάται ότι «δεν είδα με καλό μάτι τον Μαρτσέλο Λίπι όταν ανέλαβε το 2001 γιατί αρχικά ήθελε να με ανταλλάξει με τον Κριστιάν Βιέρι αλλά στη συνέχεια τα πήγαμε τέλεια», χαρακτηρίζει τον Φάμπιο Καπέλο «νικητή όπως και οι Αντσελότι-Λίπι» και δεν γινόταν να μην δημοσιοποιηθεί μια ατάκα του για το Calciopoli: «Αυτά τα πρωταθλήματα τα νιώθω δικά μου. Κανείς δεν μας έκανε κανένα δώρο. Το όλο θέμα είναι περισσότερο γραφειοκρατικό παρά αθλητικό. Δεν πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές της Ιντερ αισθάνονται πρωταθλητές εκείνης της σεζόν. Ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου