6 Φεβ 2016

Ένα ακραίο σενάριο για τον προπονητή της Γιουβέντους της επόμενης χρονιάς

Τα αγγλικά δημοσιεύματα για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έχουν ως συνέπεια τα ιταλικά δημοσιεύματα για τον υποψήφιο διάδοχο του στη Γιουβέντους.

Εχουμε αναφέρει αρκετές φορές τα όσα γράφουν οι Αγγλοι για την Τσέλσι και τη διάθεση της να προσφέρει πολλά εκατ. ευρώ στον Αλέγκρι προκειμένου αυτός να αποχωρήσει από τους μπιανκονέρι.

Για να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να μιλήσουμε με δεδομένα, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι από την πλευρά του προπονητή δεν υπάρχει προς το παρόν καμία τέτοια ένδειξη.



Ο Μπέπε Μαρότα δεν έχει λάβει κάποιο σχετικό μήνυμα από τον Αλέγκρι, γι' αυτό και πριν το ματς με την Τζένοα επανέλαβε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα γίνουν συζητήσεις για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το 2017.

Επειδή, όμως, στη Γιούβε δε θέλουν να βρεθούν απροετοίμαστοι αν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport κάνουν ήδη τις κινήσεις τους για να μην υπάρξει πρόβλημα. Και κάπου εδώ, μπαίνει στην εξίσωση η... Φιορεντίνα.

Πριν λίγες μέρες, ξαφνικά, υπήρξε δημοσίευμα στην Ιταλία, σύμφωνα με το οποίο ο Πάουλο Σόουζα έχει αποφασίσει να φύγει στο τέλος της σεζόν, εκτός κι αν καταφέρει να βγάλει τους βιόλα στο Champions League.



Ο λόγος για αυτές τις σκέψεις του Πορτογάλου είναι οι μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου αφού τα αδέρφια Ντέλα Βάλε δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη παρά το γεγονός ότι η Φιορεντίνα είναι στην 3η θέση, ήταν κοντά στην κορυφή όταν έμπαινε το 2016 και γενικά δείχνει φέτος να διεκδικεί για πρώτη φορά με τόσες αξιώσεις την έξοδο στο Champions League.

Οι παίκτες που αποκτήθηκαν, όμως, δεν είναι από αυτούς που κάνουν τη διαφορά ενώ η μεταγραφή ειδικά του... Παναγιώτη Κονέ έκανε έξαλλο τον Σόουζα.

Είναι, όμως, μόνο αυτό; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Η Gazzetta dello Sport γράφει ότι ο Πορτογάλος αρέσει πολύ στη διοίκηση της Γιουβέντους για διάδοχος του Αλέγκρι, αν ο Μαξ αποφασίσει να φύγει, ενώ υπήρξε και δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Σόουζα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντρέα Ανιέλι από τα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν ήταν βασικότατο στέλεχος της ομαδάρας του Μαρτσέλο Λίπι που ανέβηκε στην κορυφή της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Αυτό μάλιστα, το γεγονός δηλαδή ότι ο Σόουζα ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Γιουβέντους και τι απαιτήσεις υπάρχουν, είναι ακόμη ένα «όπλο» για την υποψηφιότητα του.

Μια υποψηφιότητα, η οποία μπορεί να πήρε κι άλλους πόντους στο ματς με την Φιορεντίνα στο Τορίνο, στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς είχε γίνει δεκτός στο Juventus Stadium με χειροκροτήματα. «Είμαι υπερήφανος και πολύ χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν όλοι στο Τορίνο. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο», ήταν η ατάκα του Πάουλο Σόουζα στη λήξη του ματς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου