12 Φεβ 2016

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Αλέγκρι πριν το ματς με τη Νάπολι

Για τα πάντα μίλησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δείχνοντας αρκετά ήρεμος σε σχέση με το πώς περιμένουν όλοι το ματς με τη Νάπολι.

Ο προπονητής της Γιουβέντους είπε αρκετές φορές ότι δεν θα κριθεί τίποτα το Σάββατο, απάντησε σε ό,τι ερώτηση δέχθηκε και γενικά έδειξε αρκετά σίγουρος για την ομάδα του, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν απουσίες και ενδέχεται να αλλάξει σύστημα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε για ακόμη μία φορά για τα σενάρια περί μετακίνησης του στην Τσέλσι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το πώς θα παραταχθεί η Γιουβέντους:
«Δεν το έχω προετοιμάσει ακόμη το ματς, έχουμε χρόνο. Εχουμε την σημερινή προπόνηση και αυτή (πιο χαλαρή) το πρωί του Σαββάτου. Το Γιουβέντους-Νάπολι δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα, θα απομένουν άλλες 13 αγωνιστικές, δηλαδή 39 βαθμοί. Μετά τη Νάπολι θα σκεφτούμε την Μπολόνια και μετά το... φιλικό με την Μπάγερν».

Για τις φήμες για Τσέλσι: «Το είπα πριν λίγες μέρες και το επαναλαμβάνω. Είμαι στη Γιουβέντους, είμαι καλά στη Γιουβέντους και το μέλλον μου είναι στη Γιουβέντους. Πρέπει να το κλείσουμε επιτέλους αυτό το θέμα, δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε ό,τι έχει γραφτεί ή ειπωθεί».

Για τη Νάπολι:
«Κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, έχει 56 βαθμούς. Εμείς έχουμε μόνο τρεις λιγότερους σε σχέση με πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα. Η διαφορά μας με τη Νάπολι αυτή τη στιγμή είναι, ουσιαστικά, το ματς του πρώτου γύρου. Θα είναι ένας όμορφος αγώνας, τεχνικά και τακτικά. Δεν θα κριθεί αύριο το πρωτάθλημα όμως. Αύριο είναι ένα ματς για... 1Χ2. Στον πρώτο γύρο χάσαμε επειδή τους κάναμε δώρο τα δύο γκολ, αύριο θα είναι διαφορετικό ματς. Χρειάζεται ισορροπία, υπομονή και ηρεμία».

Για τον Ιγκουαΐν
: «Η δύναμη της Νάπολι δεν είναι μόνο ο Ιγκουαΐν. Αυτός είναι που τελειώνει τις φάσεις αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Νάπολι έχει και την δεύτερη καλύτερη άμυνα. Ο Ιγκουαΐν κάνει το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του και αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό θα βάλει 40 γκολ συνολικά, είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Ο Σάρι κάνει τρομερή δουλειά, κανείς δεν το περίμενε αλλά με την δουλειά του έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν θα παίξει με άμυνα τριών ή τεσσάρων: «Θα δούμε, θα αποφασίσω σήμερα το απόγευμα ή αύριο πρωί. Δεν αλλάζει τίποτα για εμάς».

Για τον Κεντίρα: «Θα δοκιμάσει σήμερα στην προπόνηση και θα δούμε αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί. Λείπουν οι Μάντζουκιτς, Κιελίνι, Κάσερες ενώ ο Ασαμόα μπορεί να παίξει με την Μπολόνια. Δεν μας ανησυχούν οι απουσίες, αν και προφανώς δεν μας αρέσει. Είμαστε 18 πάντως, αρκετοί δηλαδή».

Για την πίεση: «Δεν χρειάζεται πίεση, πρέπει απλά να παίξουμε καλά. Λείπουν άλλα 14 ματς, από αύριο άλλα 13, είναι λογικό να αυξάνεται η πίεση όσο πλησιάζουμε στο φινάλε. Αυτό που μετράει είναι να είμαστε στην κορυφή στις 16 Μαΐου. Από εδώ και πέρα θα είναι όλα τα ματς σημαντικά και η Γιουβέντους είναι συνηθισμένη. Και η Νάπολι, όμως, έχει ποδοσφαιριστές με εμπειρία».

Για το αν θα είναι πιο ιστορικό ένα πρωτάθλημα της Νάπολι ή το 5ο σερί της Γιουβέντους: «Δεν ξέρω τι θα σημαίνει για τη Νάπολι, ξέρω ότι θα είναι πραγματικά ιστορικό για εμάς καθώς δεν έχει ξαναγίνει από τη δεκαετία του '30. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις πέντε σερί πρωταθλήματα στην Ιταλία αλλά όπως λέω και στους παίκτες μου συνεχώς, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τι θα γίνει στις 16 Μαΐου αν είμαστε ξανά πρωταθλητές».

Για το αν θα είναι ο Μοράτα ή ο Τζάτζα δίπλα στον Ντιμπάλα: «Θα δούμε, ο Τζάτζα επιστρέφει από την τιμωρία. Οσο για τον Περέιρα, δεν είναι ακόμη έτοιμος για 90λεπτο αλλά είμαι ικανοποιημένος από όσα έκανε στο μισάωρο με την Φροζινόνε, χρειάζεται λεπτά στα πόδια του. Ο Περέιρα, όπως ο Τζάτζα ή ο Αλεξ Σάντρο, είναι παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να αλλάξουν το ματς».

Για τον Ρουγκάνι: «Ο Ρουγκάνι ήρθε στη Γιουβέντους και βρήκε μπροστά του τέσσερις από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης. Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κάσερες. Χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει, η Γιουβέντους παίζει εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την Εμπολι, δεν χρειάζεται να του φορτώσουμε όλη την πίεση. Θέλετε συνεχώς τον Ρουγκάνι στην 11άδα αλλά αν κάνει ένα λάθος είστε οι πρώτοι που τον κατηγορείτε... Πρέπει να τον χειριστώ και ξέρω πώς να το κάνω, δεν χρειάζεται βιασύνη. Ο Ρουγκάνι είναι το μέλλον της Γιουβέντους και του ιταλικού ποδοσφαίρου και έχει ωριμάσει αρκετά τους τελευταίους δύο μήνες».

Για τους διαιτητές: «Προσωπικά, πολύ δύσκολα μιλάω για τους διαιτητές. Για μένα οι Ιταλοί είναι οι καλύτεροι. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για πράγματα που λένε άλλοι, σίγουρα πάντως όσο λιγότερο μιλάμε για τους διαιτητές τόσο λιγότερη πίεση θα έχουν κι αυτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου