9 Φεβ 2016

Πρώην προπονητής της Ιντερ δημιουργεί κλίμα πριν το ματς της χρονιάς στην Ιταλία

Μπορεί να έχουν περάσει 18 χρόνια αλλά ο Τζίτζι Σιμόνι δεν λέει να... ξεκολλήσει και προσπαθεί πάντα να δημιουργεί κλίμα κατά της Γιουβέντους.

Ο Σιμόνι ήταν ο προπονητής της Ιντερ την σεζόν 1997-98, κατά την οποία οι νερατζούρι διεκδίκησαν το πρωτάθλημα αλλά όπως συνέβαινε πάντα εκείνα τα χρόνια, το έχασαν. Απαντες στις τάξεις των Μιλανέζων, βέβαια, κατηγόρησαν τον διαιτητή Τσεκαρίνι για αυτό λόγω της παρουσίας του στο ντέρμπι του Ντέλε Αλπι αλλά θα περίμενε κανείς πως σχεδόν δύο δεκαετίες μετά ο τότε προπονητής τους θα είχε ηρεμήσει.

Τελικά, όχι... Ο Σιμόνι προφανώς εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι αισθάνεται αδικημένος για να είναι πάντα στην επικαιρότητα πριν από κάποιο μεγάλο ματς της Γιουβέντους και το ίδιο έκανε και τώρα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νάπολη.

«Ας ελπίσουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να μην συμβεί τίποτα που θα προκαλέσει συζητήσεις, όπως έγινε στα δικά μου χρόνια με τον διαιτητή Τσεκαρίνι. Οι Γιουβέντους και Νάπολι απέδειξαν ότι είναι οι πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Οι μπιανκονέρι έχουν κάνει μια εκπληκτική ανατροπή ενώ οι παρτενοπέι έχουν μια σταθερότητα που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Ας ελπίσουμε όλα να κριθούν στο γήπεδο».

Επειδή ξέρουμε καλά τον ρόλο και τον χαρακτήρα του καθενός, ο Σιμόνι δεν θέλει να κριθεί στο γήπεδο το ματς. Θέλει σαν τρελός ένα σφύριγμα υπέρ της Γιουβέντους -η οποία είναι η μόνη από τις επτά πρώτες της βαθμολογίας που δεν έχει πάρει κανένα μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα- για να μιλάει και για τα επόμενα 20 χρόνια...

1 σχόλιο: