3 Φεβ 2016

Μπορεί να κρατήθηκαν οι ισορροπίες αλλά είναι καλό που οι οπαδοί της Νάπολι δεν θα έρθουν στο Τορίνο;

Όπως πάνω κάτω όλοι μας γνωρίζουμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το ντέρμπι ανάμεσα σε «Νότο-Βορά» έγινε χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.

Γράφει για το forzajuve.gr ο blogger Il giovane bianconero

Η τοπική περιφέρεια της Καμπανίας σε συνεργασία με την αστυνομία της Νάπολη απαγόρευσαν την κάθοδο των Γιουβεντίνων στον Νότο της Ιταλίας. Ο λόγος καθαρά για την αποφυγή επεισοδίων ανάμεσα στις δύο κερκίδες.

Στις 13 Φεβρουαρίου η Νάπολη καλείται να ανέβει στο Τορίνο για να υπερασπιστεί την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A (αν είναι φυσικά πρώτη έως τότε) αλλά αυτό θα το κάνει μόνη της καθώς η περιφέρεια του Πιεμόντε και η τοπική αστυνομία της πόλης πιστεύει ότι το συγκεκριμένο ματς είναι υψηλής επικινδυνότητας.

Μεταξύ μας στην συγκεκριμένη απόφαση έβαλαν το χεράκι τους και οι οπαδοί της Κυρίας μαζί με την διοίκηση ως απάντηση στην μη μετακίνηση των ασπρόμαυρων οπαδών. Πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν με τούτη την απόφαση μιας και η Νάπολη θα είναι «ολομόναχη» σε ένα «κολασμένο» Juventus Stadium.

Ποιο είναι το πρόβλημα όμως;

Σιγά σιγά τα Ιταλικά γήπεδα που όλοι έχουμε αγαπήσει  αρχίζουν να… «ελληνικοποιούνται», δηλαδή να βλέπεις σε ένα ντέρμπι μόνο οπαδούς της γηπεδούχο ομάδος. Σας θυμίζω πως ούτε πέρσι η Γιουβέντους δεν είχε στο πλευρό της τους οπαδούς της καθώς και η Ρόμα τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνει στον Νότο με τους υποστηρικτές της.

Γι’ αυτό δεν είναι τόσο θετικό κατά την γνώμη μου που σε μιάμιση βδομάδα δεν θα υπάρξουν Ναπολιτάνοι στο Juventus Stadium.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου