9 Φεβ 2016

Τα σχέδια του Αλέγκρι για σύστημα και ενδεκάδα

Περιμένοντας να μάθει σήμερα πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Τζόρτζιο Κιελίνι, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι φέρεται να βρίσκεται σε δίλημμα ενόψει του αγώνα του Σαββάτου.

Το δίλημμα αφορά στο αν θα πρέπει να παρατάξει την Γιουβέντους με 3-5-2 ή με 4-3-1-2 και πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κιελίνι. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες να προλάβει τον αγώνα με τη Νάπολι είναι ελάχιστες, το είπε άλλωστε ο ίδιος ο Αλέγκρι μετά τη λήξη του ματς με την Φροζινόνε, οπότε από εδώ και πέρα υπάρχουν διάφορα σενάρια...

Το πρώτο, είναι να επιμείνει ο Αλέγκρι στο 3-5-2 με τον Ρουγκάνι να παίρνει θέση δίπλα στους Μπαρτσάλι-Μπονούτσι. Το θέμα είναι κατά πόσο εμπιστεύεται προς το παρόν ο προπονητής τον 20χρονο στόπερ, ο οποίος δεν έχει εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Το δεύτερο, είναι να επιμείνει στο 3-5-2 αλλά με τον Λιχτστάινερ δίπλα στους Μπαρτσάλι-Μπονούτσι. Ο Αλέγκρι, άλλωστε, είπε το απόγευμα της Κυριακής ότι ο Ελβετός μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτή τη θέση αν χρειαστεί και σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι δεδομένη και η παρουσία του φορμαρισμένου Κουαδράδο στη δεξιά πλευρά.

Το τρίτο, είναι να αποφασίσει την επιστροφή στο 4-3-1-2. Σε μια τέτοια περίπτωση στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Μπαρτσάλι-Μπονούτσι, στο αριστερό άκρο ένας εκ των Αλεξ Σάντρο ή Εβρά, στο δεξί ένας εκ των Λιχτστάινερ ή Κουαδράδο και ο παίκτης που θα αγωνιστεί ως ελεύθερος πίσω από το επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Περέιρα.

Οπως και να έχει, περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν αφενός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κιελίνι (μακάρι να μην απουσιάσει και από τα ματς με την Μπάγερν) και αφετέρου από τις δοκιμές που θα κάνει ο Αλέγκρι από σήμερα ή αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου