10 Φεβ 2016

Σύγκριση των οικονομικών της Γιούβε και της Νάπολι και πώς προκύπτει το σκορ… 3-1

Η Gazzetta dello Sport αποφάσισε να παίξει το Γιουβέντους-Νάπολι με βάση τα λεφτά και έβγαλε νικητές τους μπιανκονέρι με 3-1.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όσο πλησιάζαμε στο ματς του Σαββάτου, ο Μαουρίτσιο Σάρι έβαλε στη συζήτηση το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει περισσότερα λεφτά από τη Νάπολι, θέλοντας έτσι να της δώσει τον τίτλο του φαβορί και να αποφορτίσει ψυχολογικά τους παίκτες του.

Τα μπάτζετ, βέβαια, δεν παίζουν ποδόσφαιρο και έχει αποδειχθεί πολλές φορές αλλά αν έπαιζαν, οι μπιανκονέρι θα επικρατούσαν με 3-1 το Σάββατο.

Αυτό είναι το σκορ που προέκυψε από την ανάλυση της Gazzetta dello Sport για τα οικονομικά των δύο πιο ακριβώς και οργανωμένων ομάδων της Ιταλίας. Πώς προκύπτει, τώρα, αυτό το 3-1...

Το πρώτο γκολ η Γιούβε το βάζει στον τελευταίο ισολογισμό των δύο συλλόγων καθώς παρουσίασε έσοδα ύψους 328 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με τα 132 των παρτενοπέι, οι οποίοι παρουσίασαν κάμψη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (168) αφού έμειναν πάλι χωρίς συμμετοχή στο Champions League.

Το δεύτερο γκολ των μπιανκονέρι προκύπτει από το marketing. Εχοντας πολύ περισσότερους οπαδούς, η Γιουβέντους έχει έσοδα 63 εκατ. ευρώ από marketing και 195 από τηλεοπτικά δικαιώματα σε Ιταλία και Ευρώπη ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί για η Νάπολι είναι 78 και 28.

Το τρίτο γκολ μπαίνει από τα έσοδα λόγω γηπέδου καθώς οι μπιανκονέρι βάζουν στο ταμείο τους 51 εκατ. ευρώ ετησίως από το γήπεδο τους ενώ οι παρτενοπέι είναι στα 14 εκατ. ευρώ αφού το Σαν Πάολο δεν τους ανήκει και δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν εμπορικά.

Κάπου εδώ, όμως, έρχεται και το γκολ της Νάπολι, το οποίο είναι... καλό. Οι παρτενοπέι είναι η ομάδα με τους περισσότερους θετικούς ισολογισμούς την τελευταία δεκαετία, συντηρείται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια από τα έσοδα της και είναι το μοναδικό ποδοσφαιρικό κλαμπ της Ιταλίας (μαζί με την Τορίνο) που δεν έχει χρέη προς τράπεζες. Πολύ σημαντικό και απόδειξη της πολύ σωστής δουλειάς που έχει κάνει η διοίκηση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις στον οικονομικό τομέα όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου