9 Φεβ 2016

Ποιος είναι ο 18χρονος Αντρέα Φαβίλι που έκανε ντεμπούτο στη Γιούβε

Στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Φροζινόνε πέρασε ως αλλαγή ένας πιτσιρικάς, ο οποίος μπορεί να μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.

Δευτερόλεπτα μετά το 0-2 του Ντιμπάλα στο 91', ο Αλέγκρι έβγαλε τον Μοράτα και έβαλε τον Αντρέα Φαβίλι, ο οποίος αμέσως μετά θα μπορούσε και να σκοράρει. Δεν το έκανε αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

Ο 18χρονος Φαβίλι προέρχεται από τις ακαδημίες της Λιβόρνο, από όπου τον απέκτησαν οι μπιανκονέρι με δανεισμό και οψιόν αγοράς του που φτάνει στις 350.000 ευρώ. Ποσό που θα δοθεί στο τέλος της σεζόν αφού έχει πείσει τους πάντες ότι το αξίζει.

Αρκεί, άλλωστε, να δει κάποιος τις επιδόσεις του. Ο 18χρονος επιθετικός έχει πετύχει μέχρι στιγμής 13 γκολ σε 21 συμμετοχές με την Primavera, προπονητής της οποίας είναι ο Φάμπιο Γκρόσο, οδηγώντας τη στην κορυφή του ομίλου της στο σχετικό πρωτάθλημα ενώ είναι ένα βήμα και από την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia. Ο Αλέγκρι, φυσικά, τον πήρε στην αποστολή για το ματς με την Φροζινόνε επειδή δεν υπήρχε κανείς άλλος επιθετικός διαθέσιμος πλην των Ντιμπάλα-Μοράτα αλλά είναι κι αυτή μια αναγνώριση για όσα κάνει ως τώρα.

Και από την στιγμή που αγωνίστηκε, έστω για δύο λεπτά, αν στο τέλος της σεζόν η Γιουβέντους έχει κατακτήσει το σκουντέτο, ο Φαβίλι θα πάρει κανονικά μετάλλιο και θα είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ιταλίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου