13 Ιαν 2016

Η ιστορία του ultra Jacky που τον ξέχασαν όλοι και η οικογένειά του ζητά τη βοήθεια από τους οπαδούς της Γιούβε για να γίνει η κηδεία του

Πριν λίγες μέρες γράψαμε για τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησαν οι οπαδοί της Τορίνο έναν ultra της Γιουβέντους (Διαβάστε το θέμα «Έφυγε» ένας από τους παλιότερους οργανωμένους της Γιούβε). Πάμε να δούμε, τώρα, ποιος ήταν αυτός.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Αρχικά το μόνο που έγινε γνωστό ήταν ότι λεγόταν Jacky και ήταν από τις παλαιότερες μορφές του οπαδικού κινήματος των μπιανκονέρι. Σε ρεπορτάζ της La Stampa για το θέμα, όμως, καταφέραμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες.

Ο Jacky ονομαζόταν Αντόνιο Μαρινάρο, γεννήθηκε το 1954 και ήταν ένας από τους ηγέτες των «Fossa dei campioni», ενός από τα παλαιότερα κλαμπ της Γιούβε.

Γεννήθηκε στον ιταλικό νότο αλλά από μικρός ερωτεύτηκε την Γιουβέντους και αποφάσισε να την ακολουθεί παντού. «Ο Jacky έμοιαζε στον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen. Με τη φανέλα του Μπέτεγκα και τα μανίκια πάντα σηκωμένα, ακόμη και τον χειμώνα, ήταν αυτός που έδινε ρυθμό στο πέταλο. Εκανε τους πάντες να ουρλιάζουν για 90 λεπτά, μέχρι να κλείσει ο λαιμός» κατέθεσε στην εφημερίδα ένας από τους συνοδοιπόρους εκείνα τα χρόνια και εξηγεί ότι το «Jacky» προήλθε από τον... Doctor Jekyll καθώς στο γήπεδο ο Αντόνιο μεταμορφωνόταν.

«Ηταν πάντα εκεί, στις επικίνδυνες καταστάσεις. Στο Χέιζελ προσπάθησε να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορούσε ενώ σε ένα ντέρμπι με την Τορίνο εισέβαλε μόνος του στο πέταλο της γκρανάτα για να τα βάλει μαζί τους. Η λέξη φόβος δεν υπήρχε για αυτόν»! Εκτός γηπέδου, όμως, άνθρωποι που τον έζησαν για πολλά χρόνια τον περιγράφουν ως έναν «καλό γίγαντα».

Παρ' όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Jacky έφυγε από το Τορίνο και άρχισε να κρατάει αποστάσεις από όλα. «Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν ήταν γι’ αυτόν. Αρχισε από νωρίς να καταλαβαίνει πού πήγαινε το πράγμα και αποφάσισε σταδιακά να απομακρυνθεί. Τα τελευταία χρόνια είχαμε χάσει επαφή μαζί του, μέχρι που μάθαμε ότι είναι στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας», περιγράφει στην εφημερίδα η αδερφή του, καταλήγοντας: «Την δεκαετία του '80 ήταν φίλος με πολλούς ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, μια μέρα μάλιστα μας έδειξε γεμάτος χαρά ένα ρολόι που του έκανε δώρο ο Πλατινί. Τα τελευταία χρόνια, όμως, απομακρύνθηκε από όλα. Ελπίζουμε με την βοήθεια των οπαδών της Γιούβε να καταφέρουμε να κάνουμε την κηδεία του»...

4 σχόλια:

  1. Ποιοι ήταν οι λόγοι που κέρδισε το σεβασμό των αντίπαλων οπαδών;
    Προφανώς όχι μόνο αυτά που αναφέρεις.

    Καλή (οπαδική) χρονιά να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FJR, πολλές φορές η ιστορία κάποιο στην κερκίδα κερδίζει τον σεβασμό. Ήταν ένας πραγματικός Ultra με ό,τι συνεπάγεται αυτό αλλά πιστός στις ιδέες του οπαδικού κινήματος που στους περισσότερους (όχι σε όλους εμάς φυσικά) ακούγονται περίεργα όλα αυτά.

      Διαγραφή
  2. Παιδιά ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση αλλά και για τη θεματολογία που επιλέγετε. Είστε μακράν ότι καλύτερο Γιουβεντίνικο κυκλοφορεί. Συνεχίστε έτσι. Fino alla fine forza Juventus

    ΑπάντησηΔιαγραφή