7 Ιαν 2016

Ασεβείς μάνατζερ ποδοσφαιριστών που μετράνε μήνες στην ομάδα κουνάνε το δάχτυλο στη Γιούβε

«Σ’ αυτή την ομάδα έμαθα να μην τα παρατάω ποτέ, να είμαι πάντα έτοιμος να σηκώσω με υπευθυνότητα στους ώμους μου τις υποχρεώσεις της καριέρας μου…». Οι παραπάνω κουβέντες δεν ανήκουν ούτε στον Τζάτζα, ούτε στον Ρουγκάνι, ούτε μεταφέρθηκαν μέσω των μάνατζερ τους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Οι παραπάνω κουβέντες ανήκουν στον Γκαετάνο Σιρέα και περικλείουν μια ολόκληρη φιλοσοφία και σχέση αθλητή-ομάδας.

Τις τελευταίες ώρες, οι εκπρόσωποι δύο ποδοσφαιριστών, ο καθένας με τον τρόπο του, πιέζουν τις καταστάσεις για το καλύτερο των πελατών τους. Θεμιτό και λογικό. Ως ένα σημεία όμως γιατί όπως φαίνεται χάνουμε το μέτρο. Και ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Εδώ και ένα μήνα, το περιβάλλον το Τζάτζα διαρρέει πως δεν είναι ικανοποιημένος στην Γιουβέντους, με την αντιμετώπιση που τυγχάνει δηλαδή, όχι με την ομάδα, και ψάχνεται. Έριξε δίχτυα δεξιά και αριστερά και δεν «έπιασε» τίποτα. Δεν σχηματίστηκε ουρά από ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τώρα το ίδιο περιβάλλον δηλώνει πως ο Ιταλός είναι χαρούμενος στο Τορίνο. Άλλαξε κάτι και δεν το ξέρουμε;

Στο πρόσωπο του Σιμόνε Τζάτζα βλέπω έναν επιθετικό που μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο ανά πάσα στιγμή. Δε βλέπω τον νέο Τρεζεγκέ όπως γράφουν κάποιοι φίλοι αναγνώστες της σελίδας, αλλά σέβομαι την άποψή τους. Όπως σέβομαι και τον Τζάτζα. Και δε θα ήθελα να τον χάσουμε. Αρκεί να είναι σοβαρός επαγγελματίας και να καταλαβαίνει πού βρίσκεται.

Ο Ρουγκάνι παρουσιάστηκε ως κάτι σημαντικό για την ηλικία του και τη θέση του. Ο 21χρονος μπορεί να τα καταφέρει γιατί έως τώρα δεν έχει καταφέρει τίποτα. Χτίζει το όνομά του και έχει μια μεγάλη ευκαιρία στη Γιούβε που έχει παράδοση (και) στους αμυντικούς.

Στην αναμέτρηση με την Βερόνα, μου έκανε και μένα εντύπωση που ξεκίνησε ο «τελειωμένος» Κάσερες. Δεν ξέρω γιατί και πώς. Αλήθεια είναι πως το πιο φυσιολογικό ήταν να κατέβει βασικός ο Ντανιέλε. Δεν έγινε αυτό και ο ατζέντης του κουνάει το δάχτυλό του στη Γιούβε, την καλεί να τηρήσει το λόγο της και την απειλεί για μεταγραφή στη Νάπολι. Κουνάει το χέρι στη Γιούβε ο ατζέντης του μικρού; Ζούμε φοβερά πράγματα!

Δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να εξελιχθούν αλλά δεν μετρούν παρά κάτι μήνες στην Γιούβε, φέρονται, μέσω των ατζέντηδών τους, χωρίς σεβασμό. Χωρίς να δείχνουν να ξέρουν που βρίσκονται ή να έχουν μελετήσει ποιοι  έχουν περάσει πριν από αυτούς.

Δε χρειάζεται να κάνουμε μάθημα ιστορίας αλλά, τελικά, ο σεβασμός είναι μεγάλο προσόν και χάρισμα συνάμα.

Με λόγια του Γκαετάνο Σιρέα ξεκίνησα, με δικές του κουβέντες θα κλείσω. «Θα μπορούσα όταν είχα τη δυνατότητα να συνάψω και εγώ πολύ υψηλά συμβόλαια με άλλες ομάδες, αλλά ομάδες σαν τη Γιούβε υπάρχει μόνο μια και εγώ προτιμώ να κλείσω την καριέρα μου σε αυτήν», είχε πει.

Οποιος νομίζει ότι αδικείται, όποιος νομίζει πως είναι να περισσότερα μπορεί να κοιτάξει το μέλλον του.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους(bloggers, φίλους bianconeri και μη).
    Καλή Χρονιά και στην ομάδα μας με 6 κούπες.
    Σχετικά με τον Κάσερες είναι όντως περίεργο που ξεκίνησε βασικός όπως περιέργο ήταν και το καλοκαίρι που έπαιρναν χρόνο συμμετοχής κυρίως ο Γιορέντε αλλά και ο Κομάν.Βέβαια όλα έχουν κάποια εξήγηση και ας μην είμαι καχύποπτος.Στα υπόλοιπα είπες τα πράγματα με το όνομά τους φίλε Don Vito.

    ΑπάντησηΔιαγραφή