22 Ιαν 2016

Ο Μπουφόν εξιστορεί τις δραματικές ώρες μετά το φετινό τραγικό ξεκίνημα της Γιουβέντους και τον ρόλο των… μαθηματικών!

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στη συνέντευξη που έδωσε στην Gazzetta dello Sport μίλησε και για την κρίσιμη περίοδο που η Γιουβέντους είχε μόλις 12 βαθμούς σε 10 αγώνες και ήρθε και η κατραπακιά από την Σασουόλο.

«Νομίζω πως τότε ήταν η τελευταία μας ευκαιρία για να επιστρέψουμε και πάλι στο προσκήνιο», είπε ο Μπουφόν γυρίζοντας λίγους μήνες πίσω το χρόνο. «Ρισκάραμε να μπούμε σε περίεργες και σκοτεινές καταστάσεις. Δεν έχω πολλά χρόνια μπροστά μου πολλά χρόνια και δεν ήθελα να τα σπαταλήσω με αυτόν τον τρόπο», είπε.

«Είχαμε ένα σημαντικό κίνητρο ώστε να δώσουμε μια απάντηση όλοι. Και όσοι είχαν έρθει τώρα στην ομάδα και όσοι ήταν χρόνια στα αποδυτήρια στο Βίνοβο», συνέχισε ο αρχηγός και πρόσθεσε: «Νομίζω πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο για να επιστρέψουμε. Ήξερε ποια κουμπιά έπρεπε να πατήσει και να πάρει από τον καθέναν από εμάς το καλύτερο δυνατό».

Πίστευε όμως ο Μπουφόν στην ανατροπή της κατάστασης;

Ο Τζίτζι ανέλυσε το σκεπτικό του και έδωσε μια άκρως ρεαλιστική απάντηση. «Είμαι ένα μαθηματικό μυαλό, λατρεύω τα μαθηματικά», είπε.

«Μετά από την ήττα από την Σασουόλο, έβαλα κάτω τους αριθμούς και μου έδωσαν ελπίδα. Μίλησα μόνο με τα διευθυντικά στελέχη της ομάδας ώστε να καταλάβουμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης», συνέχισε λέγοντας ο καλύτερος ιταλικός τερματοφύλακας, «για να πάρουμε το σκουντέτο ή να πάρουμε μια θέση που οδηγεί στο Champions League έπρεπε να έχουμε στο τέλος 25 νίκες. Χρειαζόμασταν δηλαδή άλλες 22 νίκες στα υπόλοιπα 28 παιχνίδια. Με μαθηματικούς όρους φαινόταν εφικτό. Και τώρα είμαστε ήδη στη μάχη για το σκουντέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου