24 Ιαν 2016

Το υπερόπλο και ο ουσιαστικός σταρ

Η ομάδα έκανε το 11Χ11 και συνεχίζει τη φρενήρη πορεία της. Συνεχίζουμε το κυνήγι της Νάπολι που κάποια στιγμή, νομοτελειακά, θα ξεφουσκώσει. Είτε όταν έρθει στο Τορίνο ή μπορεί και πριν το μεταξύ μας ματς. Τα καλύτερα για φέτος είναι μπροστά μας…

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito
Ο ποδοσφαιριστής που ξεκλείδωσε το παιχνίδι και έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με τη Ρόμα (1-0), ήταν πάλι ο Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Αργεντίνος έχει πάρει την ομάδα από το χέρι και την οδηγεί στο πέμπτο σερί πρωτάθλημα.

Και όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός μάρκετινγκ πάνω του, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο. Σήμερα ο Ντιμπάλα αποκαλείται και είναι ηγέτης της τωρινής Γιουβέντους. Το αξίζει!

Έχοντας το παράδειγμά του, τη δουλειά του και τα αποτελέσματά της, σκέφτομαι την ουσιαστική του διαφορά με τον Πολ Πογκμπά. Ο Ντιμπάλα είναι ένας ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων που εργάζεται σκληρά και μπορεί να γίνει σταρ. Ο Γάλλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει περισσότερο για να γίνει σταρ παρά για να βελτιωθεί ο ίδιος και να προσφέρει, κατά  συνέπεια, στην ομάδα του.

Οι lifestyle κινήσεις του εμένα προσωπικά μου δείχνουν έναν παίκτη που έχει το μυαλό του έξω από το κεφάλι του. Θαμπωμένος από τα όσα γράφονται γι’ αυτόν και για το τρελό πάρτι εκατομμυρίων που στρώνονται στα πόδια του, κάπου έχει χάσει τον αποπροσανατολισμό του. Είναι πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Η πορεία της Γιουβέντους έχει καλύψει όλες τις προσωπικές αδυναμίες που μπορεί να έχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένουμε περισσότερα. Και ένας από αυτούς είναι ο αγαπημένος σε όλους μας Πολ Πογκμπά.

Και αν η απάντηση στο συγκεκριμένο κείμενο είναι πως μπορεί να σκόραρε ο Ντιμπάλα αλλά στην ασίστ την έβγαλε ο Πογκμπά, η ανταπάντηση είναι πως από έναν παίκτη που κοστολογείται με -τουλάχιστον- 100 εκατ. ευρώ, ε, μία πάσα σε 90 λεπτά την περιμένεις.

Με έναν πιο σοβαρό και μετρημένο Πογκμπά, η Γιούβε θα πέταγε φωτιές. Κρίμα και για τον ίδιο, κρίμα και για την ομάδα. Ο Γάλλος είναι για παραπάνω πράγματα. Τον πιστεύουμε και τον θέλουμε να ηγηθεί στη νέα Γιουβέντους. Εχουμε ένα υπερόπλο στην ενδεκάδα. Το έχει καταλάβει ο ίδιος;

6 σχόλια:

  1. Ουσιαστικός χαφ φέτος είναι μόνο ο Κλαούντιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don Vito: Μαζί σου, αν η δική μου προσωπική γνώμη είναι πως του έχουμε δώσει πολλά περισσότερα credits απ’ όσα θα έπρεπε. Δε λέω πως δε βοηθάει, δεν προσφέρει και λοιπά. Λέω πως δεν είναι για πολλά περισσότερα.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα για τον Πογκμπά! Για τον Ντυμπαλά ακόμη περισσότερο! Ταίριαξε απόλυτα στην ομάδα και την έχει πάρει πάνω του! Είναι ο καλύτερος! Καμιά φορά σκέφτομαι και το εξής: Μα αυτός δεν είναι η πιο ακριβή μεταγραφή που κάναμε; Ε λοιπόν; Μήπως οι ψυχροί αριθμοί και τα νούμερα λένε την απόλυτη αλήθεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don Vito: Καμιά φορά οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Άλλες όχι (για θυμήσου τον Βραζιλιάνο Ντιέγκο). Σαφώς είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνούμε σε όλα Don Vito. Πάντος ο Πογκμπά σε κάθε παιχνίδι βελτιώνετε ακόμα περισσότερο και δεν έκανε μόνο μια πάσα σε όλο το ματς. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και συμφωνώ μαζί σου. Στην τελευταία φάση του αγώνα (το φάουλ της Ρόμα), η αντίδρασή του Ντυμπαλά από τον πάγκο είναι απίστευτη. Πάντος του χρόνου θα ήθελα πολύ να έρθει και ο Μπεράρντι στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don Vito: Το έπιασες το νόημα. Σίγουρα βοηθάει και ο Πογμπά αλλά έχει διαφορετικά μυαλά. Ώρες ώρες σκέφτομαι πως μόνος του (ο Γάλλος) τα μπερδεύει και τελικά μπερδεύεται ο ίδιος.

      Διαγραφή