8 Αυγ 2015

Είναι άδικο να κρίνεται κάποιος από το πρώτο ματς αλλά ας εκμεταλλευτούν την ευκαιρία

Η σεζόν για την Γιουβέντους αρχίζει με ένα Σούπερ Καπ που αναμένεται με περισσότερο ενδιαφέρον.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ξέρουμε όλοι ότι ποτέ ένα τέτοιο ματς δεν έκρινε και την εξέλιξη της σεζόν. Το να χάσεις ένα Σούπερ Καπ δεν σημαίνει ότι δεν πας πουθενά, όπως το να το κατακτήσεις δεν σημαίνει ότι θα σαρώσεις τα πάντα.

Επειδή μιλάμε για την Γιούβε, βέβαια, το ενδεχόμενο της ήττας δεν θέλουμε να το έχουμε στο μυαλό μας, όπως δεν μπορούσαμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό το ματς θα αποκτήσει τόση σημασία ξαφνικά.

Η φυγή των τριών (Πίρλο, Βιδάλ, Τέβες), οι τραυματισμοί, οι κακές εμφανίσεις στα φιλικά, η μη ολοκλήρωση ακόμη των μεταγραφών, το γεγονός ότι όλοι οι αντίπαλοι περιμένουν μια ήττα σε αυτό το ματς για να πιστέψουν ότι η απόσταση μειώνεται, έχουν δώσει στο σημερινό παιχνίδι μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη πίεση στους νέους που θα μπουν σήμερα να παίξουν.

Αυτό από την μία μπορεί να είναι άδικο, αφού κανείς δεν θα κριθεί τώρα, από την άλλη όμως μπορεί να είναι και καλό ώστε να μπουν από νωρίς στο νόημα.

«Πρέπει να δείξουμε και φέτος ότι είμαστε οι ίδιοι, ότι έχουμε την ίδια πείνα, πρέπει να δώσουμε στους νεαρούς να καταλάβουν ότι στη Γιουβέντους πρέπει πάντα να νικάς» είπε ο Εβρά την παραμονή του αγώνα και μάλλον τα είπε όλα.

Από σήμερα κιόλας, η Γιούβε πρέπει να δείξει την ίδια νοοτροπία. Να δείξει ότι μπορεί να μην είναι έτοιμη αγωνιστικά αλλά είναι πνευματικά. Και από εκεί και πέρα, με την πρώτη κούπα της σεζόν στην τροπαιοθήκη, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ηρεμία την δουλειά της...

2 σχόλια:

  1. Το θεμα ειναι τι εμφανιση θα κανουμε. Καλο και το τροπαιο, αλλα η ομαδα πρεπει να δειξει οτι αρχιζει και δενει. Θα δουμε....

    Δημητρης Λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά λες Δημήτρη αλλά επειδή σήμερα παίζεται μια κούπα, ίσως είναι καλύτερα να κάναμε μια μέτρια εμφάνιση και να κατακτούσαμε το τρόπαιο, παρά μια καλή εμφάνιση που να μην μπορούσαμε να κάνουμε γκολ (με χαμένες ευκαιρίες ή να κάναμε ήρωα τον αντίπαλο γκολκίπερ) και τελικά να χάναμε 1-0.

      Καλώς ή κακώς, το τρόπαιο δίνει και ψυχολογική ώθηση.

      Διαγραφή