5 Αυγ 2015

Εκτός και ο Μοράτα! Τι συμβαίνει στην προετοιμασία;

Νέο πλήγμα για την Γιουβέντους που χάνει για τον επόμενο μήνα και τον Αλβάρο Μοράτα. Κάτι δεν πάει καλά στην προετοιμασία της ομάδας. Δεν μπορεί όλοι οι τραυματισμοί να είναι τυχαίοι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο Ισπανός επιθετικός είναι ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που μένει εκτός το τελευταίο δεκαήμερο. Προηγήθηκαν οι Αντρέα Μπαρτσάλι, Τζόρτζιο Κιελίνι, Σάμι Κεντίρα. Τώρα και ο Μοράτα. Μίστερ Αλέγκρι, μήπως κάτι δεν πάει καλά στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών της Γιούβε;

Και οι τέσσερις περιπτώσεις συνέβησαν από τα μέσα της εντατικής προπόνησης και μπαίνοντας στο τελικό στάδιο ετοιμότητας ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Κακοί οιωνοί για μια χρονιά με πολλές υποχρεώσεις, όπως πάντα. Κακοί οιωνοί αν τους δούμε και σε συνάρτηση με τις αποχωρήσεις.

Τη στιγμή που μιλάμε, η ομάδα δείχνει περισσότερο αποδυναμωμένη από ποτέ τις τελευταίες τρεις σεζόν. Έφυγε η γνωστή τριάδα και τώρα έχουμε και μείον τέσσερις. Οι τρεις βασικοί, βασικότατοι, και ο τέταρτος μεταγραφή που προοριζόταν για βασικός.

Η Γιούβε, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί η τρίτη αγωνιστική (ακολουθεί το γνωστό διάλειμμα μίας εβδομάδας ανάμεσα στην δεύτερη και τρίτη) καλείται να δώσει τρία επίσημα ματς. Τον τελικό του Σούπερ Καπ το Σάββατο που μας έρχεται, την πρεμιέρα της Serie A στο Juventus Stadium με την Ουντινέζε αλλά και να δώσει το πρώτο της ντέρμπι, εκτός με την Ρόμα.

Και τα τρία παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Στο ένα παίζεται μια κούπα, το άλλο είναι η πρεμιέρα και το επόμενο ένα ματς ψυχολογίας, εκτός των βαθμών. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Αλέγκρι θα κατεβάσει σύνθεση ανάγκης. Τα πλάνα του δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που είχε υπολογίσει.

Η φετινή χρονιά θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα δούμε πώς θα αντιδράσει στις αλλαγές και τις ατυχίες η Γιούβε. Μαθημένοι και στα δύσκολα, δεν τίθεται θέμα αποδιοργάνωσης ή πανικού. Το μοναδικό θέμα που τίθεται είναι εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το προπονητικό τιμ και τους ανθρώπους που έχει δίπλα του ο Αλέγκρι.

Σημείωση: Η Famiglia Bianconera είχε θέσει το θέμα τραυματισμών λίγε ημέρες πριν. Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο Η σχέση του Αλέγκρι με τους τραυματισμούς στις προετοιμασίες.

1 σχόλιο:

  1. Τι ειχες Αλλεγκρι τι ειχα παντα...
    Βεβαια ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες.... Καθως ο Khedira τα τελευται 2 χρονια και o Barzagli περυσι ειχαν παρομοιους τραυματισμους και αυτο πρεπει να βαζει σε σκεψεις τους ανθρωπους της ομαδας αν ειναι σε θεση να τη βοηθησουν καποια στιγμη...
    Ωστοσο ποιο ανησυχιτικο ειναι αυτο του Morata που δεν ειχε τετοιους, ουτε στη Ρεαλ ουτε στη Γιουβε περυσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή