6 Αυγ 2015

Τι είπε αλλά κυρίως τι δεν είπε ο Αλέγκρι στην συνέντευξη Τύπου

«Ξεκινάμε από το μηδέν», ήταν το κεντρικό μήνυμα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου δύο εικοσιτετράωρα πριν τον τελικό του Σούπερ Καπ με την Λάτσιο.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Με αυτήν την ατάκα, ο αλενατόρε της Γιούβε έδωσε το στίγμα της φετινής σεζόν. Ξεκινάμε από το μηδέν γιατί πρώτη φορά αναλαμβάνει την προετοιμασία ο ίδιος, όπως και τις μεταγραφές. Ο Αλέγκρι, και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, δεν κρύβεται. Ξέρει πως η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική. Και είναι εδώ, να δώσει την δική του μάχη, γνωρίζοντας καλά πως θα περάσει από κόσκινο για τις επιλογές του.

«Η προετοιμασία έχει διαρκέσει μόλις 20 μέρες. Έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές», είπε ο προπονητής της Γιούβε δίνοντας μια απάντηση (που ουσιαστικά δεν… έδωσε) για το θέμα των τραυματισμών. «Είναι κρίμα για τους Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Κεντίρα και Μοράτα που θα χάσουν τον τελικό. Παραμένουμε ήρεμοι και τους περιμένουμε να ανακάμψουν», πρόσθεσε.

«Πολλοί νέοι παίκτες ήρθαν και αυτό είναι θετικό για τον σύλλογο αλλά η σπονδυλική στήλη της ομάδας έχει παραμείνει», είπε, ενώ για τις αποχωρήσεις αρκέστηκε στο «Αποχωρήσεις; Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν όπως οι προπονητές». Και στις δύο περιπτώσεις, η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να ακούσουμε κάτι παραπάνω σχετικά με την φιλοσοφία της ομάδας για τις συγκεκριμένες κινήσεις αλλά και για το πώς θα κινηθούμε από ’δω και πέρα και μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

«Μεταγραφές; Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε γι’ αυτό. Τώρα προέχει ο τελικός του Σαββάτου και ο πρώτος μας στόχος», είπε ο Αλέγκρι, κάνοντας την πιο βατή ντρίμπλα των προπονητών σε αυτές τις περιπτώσεις. «Έχουμε μια καλή ομάδα και ικανοποιητικό πάγκο», δήλωσε.

Ο πάγκος της Γιούβε είναι από τις πιο… ηλεκτρικές καρέκλες της Ευρώπης. Ξέρεις πως αν πας καλά μπορεί να μείνει για πολλά χρόνια αλλά για να γίνει αυτό, θα υποστείς μεγάλη κριτική από τον Τύπο και τους οπαδούς.

Λίγο πριν ριχτούμε στην πρώτη επίσημη μάχη της σεζόν, όλοι νιώθουμε πως η ομάδα δεν είναι ούτε πλήρης, ούτε έτοιμη. Ξέρουμε καλά όμως τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην Γιουβέντους και πως μπορεί κάποιος να μεταμορφωθεί από την μία ημέρα στην άλλη.

Ο Αλέγκρι έδειξε πέρσι πως μπορεί να κουμαντάρει το καράβι. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσουμε φέτος. Ούτε να τον περιμένουμε στην γωνία για να τον κράξουμε στην πρώτη στραβή της ομάδας. Το μυστικό της επιτυχίας της Γιούβε της τελευταίας τετραετίας είναι ο τρίπτυχο Διοίκηση - Ομάδα - Κόσμος. Εδώ θα είμαστε και στα καλά και στα άσχημα.

Καλή αγωνιστική χρονιά και forza Juve!

4 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. FORZA JUVE ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ημουν ενθερμος υποστειρικτης οταν ηρθε περυσι... Αλλα εκανε πολυ καλη διαχειρηση, εδειξε οτι δεν ειναι "κομπλεξικος" για να επιβαλει τα δικα του απο την πρωτη μερα και του το αναγνωριζω...
    Φετος καποια πραγματα δεν ξεκινησαν καλα, αλλα ειναι πολυ νωρις... Χρειαζεται την συμπαρασταση μας και ιδιως των Ιταλων -βεβαια- τιφοζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμπαράσταση των οπαδών είναι δεδομένη. Δεν θα δείξει φέτος ο κόσμος πώς σκέφτεται και λειτουργεί. Ο Αλέγκρι μπορεί να κάνει και αυτός το μεγάλο βήμα της καριέρας του. Φέτος παίζεται κατά πολύ εάν είναι ένας προπονητής της σειράς ή αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση από όλους. Μαζί του είμαστε, για το καλό της ομάδας.

      Διαγραφή