5 Αυγ 2015

Άτυπη συμμαχία και κοινό μέτωπο για την αποδόμηση της Γιούβε

Με το πρώτο επίσημο ματς να πλησιάζει, καταλαβαίνεις το κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ιταλία.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το Σούπερ Καπ δεν ήταν ποτέ και ούτε θα γίνει ο πιο σημαντικός τίτλος αλλά αφού είναι το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, έχει την (όποια) αξία του. Πιο πολύ, για να είμαστε ακριβείς, βοηθάει τον Τύπο να φτιάξει κλίμα ανάλογα με το αποτέλεσμα και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι υπό αυτή την έννοια, τους Ιταλούς τους συμφέρει μια ήττα της Γιουβέντους. Θα βοηθήσει ώστε να αρχίσει να αποκτά βάση η αίσθηση της αποδυναμωμένης πρωταθλήτριας που μπορεί να νικηθεί πιο εύκολα.

Ο νεαρός Κατάλντι της Λάτσιο είπε από την Κίνα ότι η Γιούβε έχει χάσει μέρος της προσωπικότητας της και της ομοιογένειας της ως ομάδα και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν το Σάββατο.

Ανάλογες αναλύσεις γίνονται στις εφημερίδες και τα σάιτ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η Γιουβέντους απειλείται πραγματικά. Σε αυτό, φυσικά, έχει βοηθήσει και η διοίκηση με την καθυστέρηση στο να ολοκληρώσει τις μεταγραφές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιο «χτύπημα» από την πλευρά των μπιανκονέρι ούτε καν επικοινωνιακά εδώ και εβδομάδες.

Οσο δεν υπάρχει αυτή η κίνηση, στη Ρώμη ο Ναϊνγκολάν λέει ότι ένα πρωτάθλημα με την Ρόμα αξίζει όσα δέκα με την Γιουβέντους, στο Μιλάνο ο Μιχαΐλοβιτς ακολουθεί τον Μαντσίνι που πρώτος μίλησε για πρωτάθλημα, στο νότο οι δημοσιογράφοι του ουσιαστικά επίσημου ραδιοφώνου της ομάδας λένε ότι η Νάπολι αυτή την στιγμή μπορεί και να είναι πιο μπροστά από την Γιουβέντους και γενικά η πρωταθλήτρια μοιάζει να φοβίζει λιγότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η αντίληψη μπορεί να αποδειχθεί το έξτρα κίνητρο που χρειάζεται κάποιος για να συνεχίσει να νικάει. Και το πρώτο ματς που μπορεί να νικήσει, είναι αυτό του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου