5 Αυγ 2015

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον Σικέιρα σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη;

Την ώρα που οι τραυματισμοί προβληματίζουν για τον μήνα που ακολουθεί, τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν πως η Γιούβε είναι πολύ κοντά στην μεταγραφή του Γκιλιέρμε Σικέιρα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Σημερινό δημοσίευμα της Tuttosport αναφέρει λεπτομέρειες για το deal, που όπως φαίνεται βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως οι νταμπλούχοι Ιταλίας τα βρήκαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο 29χρονος αριστερός μπακ από την Βραζιλία είναι κοντά στο να φορέσει την μπιανκονέρο φανέλα.

Η ομάδα θα τον πάρει ως δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς του κάπου στα 9 με 10 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπογραφές και η ανακοίνωση που θα ακολουθήσει, θα γίνουν όταν επιστρέψει η Γιούβε από την Κίνα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν ξέρω ποιοι από εμάς ενθουσιάζονται με αυτή τη μεταγραφή. Αν αρκεστούμε στο γεγονός πως χρειαζόμαστε έναν παίκτη στην άμυνα, τότε πάω πάσο. Αν όμως θέλουμε να δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά, περισσότερο ως μια κίνηση της σειράς φαίνεται παρά μια σοβαρή ενίσχυση. Και κυρίως, χωρίς καμία προοπτική!

Ο Σικέιρα είναι 29 ετών. Ό,τι είχε να δείξει, το έχει δείξει λοιπόν. Η καριέρα του και οι ομάδες που πέρασε, δεν μας λένε τίποτα το σημαντικό. Στο παρελθόν έχει αγωνισθεί στην Ιταλία. Αρχικά τον έφερε η Ιντερ (το 2004) όταν ήταν ακόμη νέος και στη συνέχεια τον παραχώρησε δανεικό στην Λάτσιο.

Ακολούθως πουλήθηκε στην Ουντινέζε, η οποία τον παραχώρησε δανεικό στην Αγκόνα. Από εκεί κατέληξε στην Γρανάδα και στην Ισπανία. Πήγε δανεικός στην Μπενφίκα και πέρσι κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και η Ατλέτικο μετά από ένα χρόνο ψάχνει να τον ξεφορτωθεί. Όποια ομάδα τον παίρνει, τον δίνει δανεικό. Μέχρι να πουληθεί στην επόμενη.

Ο Βραζιλιάνος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και στην περίπτωσή του το κλισέ «μπορεί να βοηθήσει», δεν σημαίνει και τίποτα. Όποιον αμυντικό με τις αντίστοιχες παραστάσεις κι αν πάρεις, θα μπορούσε να βοηθήσει. Ούτε κριτήριο είναι κάποιες καλές εμφανίσεις που έκανε με τα χρώματα της Μπενφίκα ή της Ατλέτικο. Αν ήταν τόσο σούπερ, γιατί και οι δύο του έβαλαν πωλητήριο; Μάλλον γιατί κινείται στην μετριότητα.

Δεν κατάφερε να στεριώσει πουθενά και η πορεία του είχε πάντα πτωτική πορεία. Από το να μην πάρουμε κανέναν αμυντικό, ας πάρουμε τον Σικέιρα αλλά δεν είναι μια λύση που σε κάνει να νιώθεις σιγουριά. Το αντίθετο μάλιστα. Ψιλοξενερώνεις με μια τόσο «φτωχή» και μέτρια κίνηση.

Αν έρθει στο Τορίνο, ο κόσμος θα τον αγκαλιάσει όπως κάνει σε κάθε τέτοια περίπτωση. Δεν φταίει ο ίδιος. Όποιος ποδοσφαιριστής του επιπέδου του είχε πρόταση από την Γιούβε, θα πέταγε την σκούφια του. Το ζήτημα είναι εάν η ομάδα χρειάζεται τον Γκιλιέρμε Σικέιρα.

4 σχόλια:

  1. Δεν ηξερα την καριερα του με προβληματισε... Ωστοσο επειδη βλεπω πολυ μπαλα και τον ειχα παρακολουθησει περυσι, πιστευω οτι μπορει να βοηθησει, χωρις να περιμενουμε βεβαια να γινει ενας De Agostini ή ακομα καλυτερα ενας Cabrini...
    Επισης και τα λεφτα που θα δωσουν δεν ειναι λιγα...

    υ.γ. προτιμω παντως να παρουν μαικτη απο Atletico παρα τον νεο Isla απο Udinese...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν να μην πάρουμε ούτε τον Ισλα της Ουντινέζε, ούτε τον Σικέιρα της Ατλέτικο αλλά κάτι καλύτερο. Ναι, η καριέρα του φαίνεται πως είναι προβληματική.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά πονάω γι' αυτή την ομάδα και βλέπω ότι πάει από το κακό στο χειρότερο. Έφυγαν τρείς παιχταράδες και ήρθαν μετριότητες. Τα λεφτά από τον VIDAL καθώς και τα λεφτά από τα συμβόλαια των PIRLO και TEVEZ τελικά σε ποιές τσέπες πάνε;

      Διαγραφή
    3. Στα ταμεία της ομάδας μπαίνουν Θανάση, εκεί που γίνεται η κεντρική διαχείριση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως κάποιοι κονομάνε (ξέμπαρκα, παίζοντας παιχνίδια). Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε την σφιχτή οικονομική πολιτική της Γιουβέντους.

      Για την ενίσχυση έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εμείς, κι εσύ, όλοι μας, περιμέναμε κάτι περισσότερο. Δυστυχώς αυτό δεν ήρθε. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να παλέψουμε στην Ευρώπη με αυτούς που έχουμε.

      Διαγραφή