3 Αυγ 2015

Η σχέση του Αλέγκρι με τους τραυματισμούς στις προετοιμασίες

Ο τραυματισμός του Κεντίρα ήρθε να προστεθεί σε αυτούς των Κιελίνι-Μπαρτσάλι και να ανοίξει πάλι την συζήτηση για την γκαντεμιά του Αλέγκρι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός του Γερμανού είναι πιο σοβαρός από τους άλλους. Βασικά από τον Κιελίνι γιατί ο Μπαρτσάλι επιστρέφει στις προπονήσεις. Δύο μήνες έξω θα μείνει ο Γερμανός και αυτό σημαίνει ότι η Γιουβέντους θα πρέπει να κοιτάξει για συν ένα παίκτη στο κέντρο.

Αν θα είναι μεταγραφή, με τους Ντιμπάλα-Περέιρα να αναλαμβάνουν τον ρόλο του trequartista ή αν θα είναι οι Περέιρα-Ασαμόα αν αποκτηθεί 10άρι ή αριστερός μπακ, θα το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέγκρι πρέπει για ακόμη μία φορά να κάνει προετοιμασία με τραυματισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να έχει την ομάδα έτοιμη τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε.

Γενικά, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καριέρα του αφού οι τραυματισμοί ταλαιπωρούν πάντα τις ομάδες τους. Στη Μίλαν, ειδικά, η κατάσταση είχε ξεφύγει εντελώς αφού έσπασαν κάθε ρεκόρ στους τραυματισμούς αλλά και στη Γιούβε δεν πήγε πίσω.

Σε καμία περίπτωση το κακό δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο στους Μιλανέζους αλλά γενικά τα προβλήματα του ο Αλέγκρι τα είχε και πέρυσι. Αυτό, μέσα στην όχι και ευχάριστη ψυχολογία λόγω αυτών των προβλημάτων, είναι αισιόδοξο για τη συνέχεια.

Η Tuttosport, για παράδειγμα, υπενθυμίζει σήμερα σε ένα άρθρο της πώς ήταν η κατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή... Ο Μοράτα τραυματίστηκε στην τρίτη του προπόνηση και έχασε όλη την προετοιμασία, ο Βιντάλ έκανε συνεχώς ατομικές προπονήσεις λόγω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ μετά την εγχείρηση στο γόνατο, ο Μπαρτσάλι ήταν εκτός και είχε κάμποσους μήνες αποθεραπείας μπροστά του ενώ στη συνέχεια ήρθαν και άλλα προβλήματα (πχ Κάσερες).

Δύσκολη η κατάσταση φέτος, δύσκολη όμως ήταν και πέρυσι και μάλιστα μέσα σε ένα κλίμα σαφώς χειρότερο, πιο βαρύ για τον Αλέγκρι αφού ο κόσμος προσπαθούσε να δουλέψει στο μυαλό του όλο αυτό που είχε γίνει με την αποχώρηση Κόντε και την πρόσληψη του πρώην προπονητή της Μίλαν.

Φέτος, τουλάχιστον, ο Αλέγκρι δουλεύει με σαφώς μεγαλύτερη αποδοχή. Αρα και με περισσότερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Μακάρι να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι ξέρει τι κάνει...

1 σχόλιο: