4 Αυγ 2015

Με ποιους ποδοσφαιριστές έχουν ενισχυθεί οι ομάδες που θα βρούμε στον δρόμο μας για το 34ο σκουντέτο

Μπορεί να μας ενδιαφέρει πάντα πάνω από όλα τι κάνει η Γιουβέντους αλλά χρειάζεται, που και που, να ρίχνεις μια ματιά και στους άλλους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Για την Γιούβε τα λέμε και τα αναλύουμε καθημερινά. Οσο περιμένουμε να γίνουν και οι μεταγραφές που απομένουν και όσο ο Αλέγκρι και οι παίκτες δουλεύουν για τη νέα σεζόν, ας δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ιταλία.

Τι γίνεται, δηλαδή, στις άλλες έξι ομάδες που ξεχωρίζουν και οι οποίες περιμένουν πώς και πώς να χάσει η Γιουβέντους το Σούπερ Καπ από την Λάτσιο για να αισθανθούν ότι γίνονται αυτές καλύτερες...

Ρόμα

Η Ρόμα που έχει τερματίσει 2η τις δύο τελευταίες σεζόν και θα ξεκινήσει με στόχο το πρωτάθλημα, έχει κάνει μέχρι στιγμής μόλις δύο μεταγραφές. Πήρε τον τερματοφύλακα Σέζνι από την Αρσεναλ και τον Ιάγο Φαλκέ από την Τζένοα. Ο Σέζνι είναι καλύτερος από τον Ντε Σάνκτις αλλά όχι και κλάση τερματοφύλακα, ο Φαλκέ τα πήγε μια χαρά στην Τζένοα αλλά δεν αρκεί για να σε κάνει πρωταθλητή. Καλή ενίσχυση για την Ρόμα επιθετικά θα είναι η απόκτηση των Τζέκο-Σαλάχ στους οποίους είναι κοντά αλλά θέλουν ακόμη δουλειά. Βασικά θέλουν σημαντική ενίσχυση στην άμυνα γιατί αν δεν κάνουν κάτι εκεί, μάλλον θα είναι χειρότερα από πέρυσι τα πράγματα.

Μίλαν

Ενθουσιασμένοι είναι στη Μίλαν μέχρι στιγμής. Τόσο πολύ ώστε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να λέει ότι η ομάδα αυτή την στιγμή είναι έτοιμη για να παλέψει για την έξοδο στο Champions League και αν πάρει τον Ιμπραΐμοβιτς θα είναι έτοιμη να χτυπήσει το scudetto. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα κινήσεις της Μίλαν που έχουν ενθουσιάσει προπονητή, διοίκηση και οπαδούς; Πήρε έναν καλό επιθετικό (Μπάκα), έναν καλό για Σαχτάρ αλλά δεν ξέρουμε για μεγάλη ομάδα (Λουίζ Αντριάνο), τον χαφ Αντρέα Μπερτολάτσι που έκανε καλή σεζόν στην Τζένοα και τον Χοσέ Μάουρι από την Πάρμα. Στην άμυνα, που πέρυσι έμπαζε από παντού, δεν έχουν κάνει τίποτα. Πάνε καλά όμως, λέει ο προπονητής τους οπότε εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Ιντερ

Στην Ιντερ έχουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και από την Μίλαν. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι άλλωστε είπε από την έναρξη της προετοιμασίας ότι ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ότι έχει την ομάδα για να τα καταφέρει. Η Ιντερ έχει κάνει αρκετές αλλαγές στην άμυνα (πήρε Μιράντα, Μουρίγιο, Μοντόγια), έδωσε πολλά λεφτά για να πάρει τον Κοντογκμπιά για το κέντρο και έχει και τον Γιόβετιτς για μπροστά. Θέλουν να κάνουν κι άλλες κινήσεις (μια-δυο ακόμη) και η μέχρι τώρα εικόνα στα φιλικά τους δεν αρέσει. Βασικά έχουν πρόβλημα στο γκολ αλλά ο Μαντσίνι δεν ανησυχεί. Και γιατί να το κάνει; Αφού, ειδικά αυτός, βρίσκει εύκολα δικαιολογίες.

Νάπολι

Οι Ναπολιτάνοι είναι μυστήριο τρένο και αψυχολόγητοι αυτή την στιγμή. Η αλλαγή προπονητή μπορεί να βγει σε καλό, αφού μπορεί ο Σάρι να μην είναι έμπειρος σε καλούς πάγκους αλλά και ο Μπενίτεθ που ήταν δεν έκανε κάτι της προκοπής, ενώ είναι άγνωστο το πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι παίκτες που αποκτήθηκαν. Ο Αλαν από την Ουντινέζε για το κέντρο είναι πολύ καλή κίνηση, ο Κίρικες αν κλείσει μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα και ο Ρέινα στο τέρμα μπορεί να είναι καλός αλλά είναι και γκαφατζής. Γενικά, είναι μια μυστήρια υπόθεση η φετινή Νάπολι αφού είναι άγνωστο το αν ο Βαλντιφιόρι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Στην Εμπολι καλός ήταν αλλά άλλες οι απαιτήσεις πλέον...

Λάτσιο

Η Λάτσιο είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Γιουβέντους, στο Σούπερ Καπ, και είναι σχεδόν η περσινή ομάδα. Πήρε τον Χεντ από την Αλκμααρ, τον Μόρισον από την Γουέστ Χαμ, τον Κίσνα από τον Αγιαξ και θέλει και τον Μιλίνκοβιτς αλλά ειλικρινά δεν έχουμε άποψη για κανέναν από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Η απουσία του Μάουρι, που δεν αντικαταστάθηκε, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για τους Ρωμαίους, οι οποίοι θεωρητικά θα μπουν καλά στη νέα σεζόν αφού η ομάδα είναι ουσιαστικά η ίδια με πέρυσι.

Φιορεντίνα

Πήρε για προπονητή τον Πάουλο Σόουζα, πήρε για τερματοφύλακα τον Σέπε δανεικό από τη Νάπολι, έκανε καλή προσθήκη στο κέντρο με τον Μάριο Σουάρεθ από την Ατλέτικο αλλά έχασε τον Σάβιτς από την άμυνα της. Εκτός από αυτά, πήρε και τον Ζιλμπέρτο από την Μποταφόγκο. Γενικά δεν μπορούμε να δούμε κάποιο λόγο για να υπάρχει ενθουσιασμός στη Φλωρεντία αλλά ούτως ή άλλως δεν τους ενδιαφέρει αυτό βασικά. Πρώτος τους στόχος είναι να αποτύχει η Γιουβέντους και μετά τους ενδιαφέρει τι κάνει η ομάδα τους. Για τους οπαδούς τους μιλάμε.

7 σχόλια:

  1. Πολυ καλη αναλυση, μαλλον βεβαια θα υπαρξει αλλη μια οταν τελειωσουν οι μεταγραφες... Πολυ περιλιπτικα να σημειωσω οτι η Ρομα κατ εμε εχει ροστερ για scudetto, η Ιντερ εκανε εξαιρετικες μεταγραφες αλλα εχει προβληματικη "φανελα" και "προβληματικο" προπονητη, ενω η Milan ενυσχηθηκε εκει που δεν χρειαζοταν ενω παραμενει κακη στο κεντρο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και θα υπάρξει. Όταν ολοκληρωθεί το παζλ.
    Grazie για τα κλά σου λόγια.
    Οσο για την κριτική σου, συμφωνούμε πάνω-κάτω αλλά αυτό το «η Ρόμα έχει ρόστερ για σκουντέτο», θυμίζει περσινά ξινά σταφύλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περυσι η Ρομα ειχε προβληματικη αμυνα, οπου δεν ενισχυθηκε μεν αλλα επιστρεφει αποσο ξερω ο Castan, ενω και μπροστα ειχαν προβλημα φορ που λυνεται ολοκληρωτικα με τον Dzeko... Αν δεν τα κατφερουμε εμεις, για μενα ειναι το σιγουρο φαβορι...

      Διαγραφή
    2. Δεν τον λες και φόβητρο τον Καστάν πάντως.Η Ρόμα όσο έχει την ρετσινιά "Άρης της Ιταλίας" και του "Προλόγου" δεν θα μας ζορίσει ποτέ.Και θα τιμωρείται πάντα,γιατί σε μια στιγμή υπεροχής της,ο γραφικός της αρχηγός σήκωσε στον αέρα 4 δάχτυλα(όταν μας έριξαν 4αρα το 2001) και από τότε οι θεοί τους καταράστηκαν να παθαίνουν κάθε χρόνο αυτό το πράγμα.Και αυτό λέγεται Νέμεσις αγαπητέ.

      Διαγραφή
    3. Η Ρόμα δεν μπορεί να απειλήσει πραγματικά γιατί όταν έρθει η ώρα να κάνει την υπέρβαση, δεν είναι μαθημένη σε κάτι τέτοιο. Για να πετύχει μεγάλα πράγματα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της κατά πολύ και δεν το ξέρει.

      Ξέρεις, παίζει μεγάλο ρόλο να είσαι πάντα ένας σημαντικός κομπάρσος και ποτέ πρωταγωνιστής. Μπολιάζεσαι με αυτό και δεν το βγάζει εύκολα από πάνω σου.

      Οσο για τον Τότι, μπορεί να είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, πάνω από το μέσο όρο εκατοντάδων Ιταλών και όχι μόνο, αλλά η γνώμη μας είναι πως ποτέ δεν ήταν μεγάλος αθλητής.

      Κρύβεται πάντα πίσω από το αρχηγιλίκι της Ρόμα και καλύπτει τα κενά του και τις αδυναμίες του.

      Διαγραφή
  3. Αντίπαλος μας θα είναι μόνο ο κακός μας εαυτός(το έχετε αναφέρει και εσείς σε προηγούμενο άρθρο).

    Έχω κάνει σχόλια σε αρκετά άρθρα και σχεδόν σε όλα μπαίνω κατευθείαν στο θέμα χωρίς να σας έχω πει κάποια καλή κουβέντα πράγμα που το βρίσκω άδικο.
    Συγχαρητήρια για την πολύπλευρη θεματολογία (επικαιρότητα,αγωνιστικά, οικονομικά, οπαδικά, αφιερώματα...), για τη συχνή ανάρτηση άρθρων, για τον ωραίο σας λόγο (κατανοητός και τεκμηριωμένος) και για το χρόνο που αφιερώνετε.
    Σας εύχομαι καλή δύναμη να συνεχίσετε την καλή δουλειά και ελπίζω στο (άμεσο) μέλλον να δούμε και άλλες κινήσεις.

    Forza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε FJR είσαι συχνός σχολιαστής και σε ευχαριστούμε με τη σειρά μας γι’ αυτό. Το blog θα μεγαλώνει μέρα τη μέρα μέχρι να γιγαντωθεί και να φτάσει εκεί που το θέλουμε.

      Τα μοναδικά μας όπλα είναι η αγάπη μας για την ομάδα, οι όποιες γνώσεις έχουμε και ο κατανοητός και τεκμηριωμένος (όπως είπες) λόγος. Στο τελευταίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα.

      Επίσης, ένα σχόλιό σου πριν λίγες ημέρες για το γήπεδο, όπως θα διαπίστωσες, απαντήθηκε με το θέμα που ζήτησες.

      Και πάλι σ’ ευχαριστούμε

      Διαγραφή