Η τελευταία μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε η διοίκηση της Γιουβέντους ήταν η αλλαγή του σήματός της. Με σκοπό να δημιουργήσει μια παγκόσμια μπράντα που θα μπορεί ενσωματωθεί παντού, φέρνοντας μεγαλύτερα έσοδα.
Αφιέρωμα | Γιουβέντους
Η Γιουβέντους κάνει το μεγάλο βήμα. Επιχειρεί να βγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια και μαζί να μπει δυνατά σε όλες τις αγορές του κόσμου.
Αυτά που παρακολουθούμε, σε διοικητικό-οργανωτικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια στην Γιουβέντους δεν είναι κάποιες κινήσεις…. φωτοβολίδα. Η ομάδα ακολουθεί ένα πλάνο που είχε σχεδιαστεί τουλάχιστον 24 χρόνια πριν! Μπορεί και νωρίτερα!
Ο Αντόνιο Τζιράουντο μαζί με τον Λουτσιάνο Μότζι και τον Ρομπέρτο Μπέτεγκα είχαν συγκροτήσει την αχτύπητη τριάδα που οι Ανιέλι -Τζάνι και Ουμπέρτο- είχαν εμπιστευθεί όλο το πλάνο ανάπτυξης της Γιουβέντους.
Ο Τζιράουντο ήταν ο απόλυτος τεχνοκράτης. Το προφίλ του δεν ήταν καθόλου φιλικό στους οπαδούς και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί μέχρι και αντικοινωνικός. Δεν ήταν αυτή η δουλειά του όμως. Η δουλειά του ήταν να υλοποιεί τα σχέδια του συλλόγου. Και σε αυτή τη θέση θέλεις έναν ψυχρό επαγγελματία που γνωρίζει άριστα το ρόλο του. Ο Τζιράουντο ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτήν την καρέκλα.
Η συνέντευξη που ακολουθεί παρακάτω είχε δοθεί στην εφημερίδα La Repubblica λίγες εβδομάδες πριν κατακτήσει η Γιουβέντους και μαθηματικά το σκουντέτο Νο 29. Και ελάχιστους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Calciopoli. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια.
«Θέλουμε να κάνουμε τη Γιουβέντους το πιο σημαντικό κλαμπ στον κόσμο, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο αθλητικό και βιομηχανικό μοντέλο, που δεν υπάρχει όμοιό του στο χώρο του ποδοσφαίρου»
Σήμερα, σχεδόν έντεκα χρόνια μετά, τα όσα είχε πει σε εκείνη τη συνέντευξη ο Αντόνιο Τζιράουντο έχουν περισσότερη αξία και μεγαλύτερη βαρύτητα. Δύο είναι τα σημαντικά συμπεράσματα…
Πρώτον, τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα (ανέγερση ιδιοκτήτου γηπέδου, το σχέδιο Continassa που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το «χωριό» της Γιουβέντους που θα εκτοξεύσει τα έσοδα της ομάδας και πολλά ακόμη) είχαν αποφασιστεί από το 1993. Άρα είχαν μελετηθεί και σχεδιαστεί ακόμη πιο πριν. Είμαστε πεπεισμένοι πως και η αλλαγή σήματος είχε αποφασιστεί από τότε. Όχι το πώς θα είναι, αλλά πως θα αλλάξει.
Δεύτερον, πολλοί είχαν όφελος να χτυπήσουν την Γιουβέντους. Όλοι είχαν αντιληφθεί τι θα γίνει στο κοντινό για τότε μέλλον και έπρεπε να σταματήσουν με κάθε τρόπο την μεγαλύτερη ιταλική ομάδα. Το σκάνδαλο Calciopoli, όπως είπαμε, ξέσπασε στο τέλος της ίδιας χρονιάς που παραχωρήθηκε η συνέντευξη.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό όχι μόνο για τους οπαδούς της Γιουβέντους αλλά για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Μπορεί κάποιος στα γρήγορα να μπει στο μυαλό μιας μεγάλης διοίκησης ομάδας και να δει πώς σκέφτονται και τι προγραμματίζουν.
Μπορεί επίσης να συνειδητοποιήσει κάποιος πως εάν υπάρχει πλάνο, ό,τι κι αν συμβεί αντιμετωπίζεται. Το καλοκαίρι του 2006 η Γιουβέντους καταστράφηκε. Εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια είναι η νούμερο ένα αναπτυσσόμενη ομάδα της Ιταλίας και σίγουρα μέσα στις δυο-τρεις της Ευρώπης. Και δε μιλάμε αγωνιστικά, αλλά με οικονομικούς όρους.
Τορίνο 2006. Ο Τζιράουντο μιλά και ταυτόχρονα γράφει. Κι όσο γράφει, ζωγραφίζει. Σχεδιάζει χάρτες, κάνει διαγράμματα, σταυρούς, λέξεις σε ένα μεγάλο μπλοκ με τετραγωνάκια. Περισσότερο κάνει κύκλους και υπογραμμίζει. Το μέλλον, μάλλον…
- Κύριε Τζιράουντο, θα μείνετε πράγματι στη Γιουβέντους;
Είναι το όνειρό μου. Θέλουμε να την κάνουμε το πιο σημαντικό κλαμπ στον κόσμο, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο αθλητικό και βιομηχανικό μοντέλο, που δεν υπάρχει όμοιό του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μόνο στη Φόρμουλα 1 υπάρχει κάτι παρόμοιο, όπως αυτό της Φεράρι.
«Το 1993 μιλούσαμε για μια Γιουβέντους που να μπορεί να λειτουργεί σε τομείς όπως αυτός της διασκέδασης, ή των ξενοδοχείων μέσω της αγοράς ξενοδοχειακών αλυσίδων. Ή ίσως στον τομέα των ακινήτων»
- Το συμβόλαιό σας λήγει στις 30 Οκτωβρίου: με λίγα λόγια, η οικογένεια Ανιέλι το επιβεβαίωσε. Αλλά για να γίνει ένας γάμος, πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ένα σημαντικό πράγμα. Αυτούς τους μήνες γράφτηκε, διαβάστηκε και ειπώθηκε οτιδήποτε θέλετε για το πρόσωπό μου. Ότι για παράδειγμα θα ήθελα να κάνω διαφορετική δουλειά. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχουν λήξεις συμβολαίων, υπάρχουν πάντα προτάσεις από έξω που μπορεί να είναι και πολύ καλύτερες απ’ αυτές που έχουν να σου προσφέρουν οι δικοί σου. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Αλλά το δικό μου όνειρο είναι να μείνω για πολλά χρόνια ακόμα στη Γιουβέντους, πάντα στη βάση της λογικής που υπήρχε και πριν από δώδεκα χρόνια, όταν και είχαμε μιλήσει με τους Τζοβάνι και Ουμπέρτο Ανιέλι.
- Τι προέβλεπε εκείνη η λογική, εκείνη η επιχειρηματολογία;
Ότι η Γιουβέντους θα γινόταν ο πρώτος σύλλογος στον κόσμο. Είχαμε αρχίσει να μιλάμε στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων το 1993. Και από τους δύο διαφαινόταν πάντα ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο και για τη Γιουβέντους, της οποίας ήταν μεγάλοι οπαδοί.
- Θέλετε να μας πείτε ότι κάποια βήματα είχαν γίνει;
Τα δύο από τα τρία. Τώρα απομένει το πιο σημαντικό, πάνω στο οποίο θα ήθελα να συνεχίσω να εργάζομαι.
- Ας μιλήσουμε για τα δυο πρώτα…
Αρχικά ξεκινήσαμε την επέμβασή μας στον προϋπολογισμό και έπειτα στόχος μας ήταν πάντα το χτίσιμο μιας γερής ομάδας. Έπειτα, κινηθήκαμε για τη χρηματοδότηση του συλλόγου, μέσω χειρισμών που μας έφεραν στην ποσόστωσή μας στο Xρηματιστήριο και στο στάδιο της ιδιοκτησίας που μας επιτρέπει την πραγματοποίησης ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου το οποίο θα εγκαινιάσουμε σύντομα. Οι εργασίες για το γήπεδο-κόσμημα, θα ξεκινήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτές είναι πρωτοβουλίες που θα παραμείνουν, με σκοπό να δημιουργήσουμε διαφορετικές απολαβές και πρόσοδα από τα τυπικά των ποδοσφαιρικών ομάδων.
- Φτάνουμε στην τρίτη φάση: αυτή, που όπως καταλαβαίνουμε, από την οποία εξαρτάται η παραμονή σας στη Γιουβέντους.
Πρέπει να την ετοιμάσουμε πολύ γρήγορα. Εγώ το ονομάζω «το μοντέλο Φεράρι», γιατί είναι αυτό από το οποίο εμπνεόμαστε. Ή αλλιώς, μια μεγάλη βιομηχανία που παράγει κέρδος για μια εκπληκτική ομάδα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το ίδιο πράγμα θα πρέπει να συμβεί και με τη Γιουβέντους. Αυτή ήταν, επαναλαμβάνω, η σκέψη του Τζοβάνι και του Ουμπέρτο Ανιέλι.
- Η Γιουβέντους σήμερα, σε σύγκριση με εκείνο το μοντέλο, τι είναι;
Υπάρχει μόνο το δεύτερο μέρος, το αθλητικό. Λείπει το πρώτο, το βιομηχανικό. Δηλαδή το συστατικό που θα φέρει επιπλέον έσοδα μέσω των επενδύσεων που έχουμε βάλει ως στόχο.
- Αν καταλάβαμε καλά, μια Γιουβέντους που ενεργεί και παράγει ακόμα και εκτός του ποδοσφαιρικού χώρου;
Μια Γιουβέντους που να μπορεί να λειτουργεί σε τομείς όπως αυτός της διασκέδασης, ή των ξενοδοχείων μέσω της αγοράς ξενοδοχειακών αλυσίδων. Ή ίσως στον τομέα των ακινήτων, ή των μίντια μέσω ενός εκδοτικού γκρουπ. Κάτι παρόμοιο με το γκρουπ «L’ Espresso», μιας που μιλάω και με την «La Repubblica». Γιατί όχι;
- Τι ζητά ο γενικός διευθυντής από τους μετόχους;
Ζητώ να επενδύσουν μεγάλα ποσά προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολύ δυνατός σύλλογος, συμπαγής στις βάσεις του και ανεξάρτητος οικονομικά.
- Μετά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Γκαμπέτι που είναι ο πρόεδρος της IFIL, δηλαδή της εταιρίας χόλντινγκ της οικογένειας Ανιέλι που διευθύνει τη Γιουβέντους, ανακοίνωσε ότι το βιομηχανικό πλάνο θα είναι μεγαλεπήβολο αλλά χωρίς υπερβολές. Δε σας φαίνεται ότι αυτή είναι ήδη μια αρνητική απάντηση όσον αφορά τις απαιτήσεις σας;
Πιστεύω πως η εμβέλεια του πλάνου και των επενδύσεων είναι συνεπακόλουθη του αποτελέσματος που θέλουμε να πετύχουμε. Δε ζητάμε χρήματα για να καλύψουμε ζημίες και απώλειες ή για να αγοράσουμε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα αξιοθαύμαστο μοντέλο που στα ποδοσφαιρικά δεδομένα δεν υπάρχει. Και το οποίο θα μας επιτρέψει να γεμίσουμε το υπάρχον κενό μεταξύ ενός συλλόγου όπως ο δικός μας και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πραγματικοτήτων, όπως για παράδειγμα η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης.
«Οταν λύσεις το οικονομικό, πρέπει να αποκτήσεις πολιτικό βάρος στο επίπεδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μερικοί από τους αντιπάλους μας είναι κάτοχοι μέσων ενημέρωσης και αυτό μετράει πολύ».
- Ποιες είναι οι επιπλοκές όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι;
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μόνιμα πρόσοδα που θα επιτρέψουν στη Γιουβέντους όχι μόνο να αυτοχρηματοδοτείται εν καιρώ, χάρη, βέβαια, και στο εμπορικό σήμα που αντιπροσωπεύει, αλλά και να έχουμε μια ομάδα όλο και πιο δυνατή σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Θεωρείτε πως αυτό θα ήταν αρκετό για να είστε οι πιο ανταγωνιστικοί στον κόσμο, και πως αυτό είναι προφανές για την Ιταλία;
Όχι, πιστεύω πως δε θα έφτανε μόνο αυτό. Γιατί, από τη στιγμή που λύσεις το οικονομικό πρόβλημα, πρέπει να αποκτήσεις περισσότερο πολιτικό βάρος στο επίπεδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για τη Γιουβέντους τώρα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μερικοί από τους αντιπάλους μας είναι κάτοχοι μέσων ενημέρωσης και εκδοτικών οίκων και αυτό μετράει πολύ.
- Πιστεύετε πως οι ιδιοκτήτες αυτών των γκρουπ δίνουν συγκεκριμένες υποδείξεις στους υπαλλήλους τους για να ευνοήσουν τις ομάδες τους;
Δε νομίζω ότι φτάνουν σε τέτοια επίπεδα. Αλλά δεν αποκλείω ότι και μερικοί χαζοί σκλάβοι θα μπορούσαν να το κάνουν. Μπορεί να συμβεί και αυτό. Και μάλλον συμβαίνει.
- Κύριε Τζιράουντο, αν υπήρχαν άλλοι διευθύνοντες να τελειώσουν το εγχείρημά σας, ή τέλος πάντων να απολαύσουν τους καρπούς της δικής σας δουλειάς;
Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και των οπαδών της έρχεται πάνω απ’ όλα. Σίγουρα, το όνειρό μας δεν είναι παρά να δούμε να πραγματοποιούνται όλα όσα έχουμε σχεδιάσει και να τα διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι. Θα στεναχωριόμουν πολύ αν δεν προχωρούσα στην τρίτη φάση του προγράμματος.
- Πιστεύετε ότι οι νεαροί Ανιέλι έχουν το ίδιο πάθος με τους προγόνους τους; Θα πείσουν την οικογένεια να κάνει νέες επενδύσεις στη Γιουβέντους;
Το εύχομαι. Μάλλον, είμαι σίγουρος. Ελπίζω ότι μέσα τους υπάρχει η ίδια αγάπη. Η φυσική παρουσία του Τζον Έλκαν και του Αντρέα Ανιέλι στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν σημαντικότατη, όσο και αυτή του κυρίου Γκαμπέτι. Στο ίδιο μοτίβο εξηγείται και η προσάρτηση στο Συμβούλιο του Σαντ’ Αλμπάνο, νέου αντιπροσώπου της IFIL: σημαντικό σημάδι.
- Όσο για τον φανατισμό των νεαρών Ανιέλι;
Ο φανατισμός και το πάθος θα διαπιστωθούν εν καιρώ, ωστόσο είναι προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα.
- Πότε και πώς θα ετοιμάσετε αυτό το διαβόητο βιομηχανικό σχέδιο;
Πρέπει να βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα. Υπογραμμίζω ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που γεννιέται από τη συνδρομή πολλών. Της IFIL και των διαχειριστών των μπιανκονέρι συμμεριζόμενο από την οικογένεια Ανιέλι, για να ταυτοποιηθούν οι τυπολογίες των επενδύσεων που τελικά θα μοιραστούν.
- Η ιδιοκτησία της Γιουβέντους δεν αμφισβητεί ότι εσείς, ο Μότζι και ο Μπετέγκα μπορείτε να μείνετε στο τιμόνι. Υπέρμετρη αισιοδοξία;
Η εμπιστοσύνη αρέσει σε όλους. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τις πολλές ευκαιρίες που μου προσφέρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.
- Είναι αλήθεια ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σας έκανε μια σημαντικότατη προσφορά;
Με τον κύριο Μπερλουσκόνι πάντα είχα πολύ καλές σχέσεις και εκείνος από την πλευρά που ποτέ δεν έπαψε να δείχνει ότι εκτιμά τη δουλειά μας. Αν και εκείνος πίστευε πως θα συνέχιζα να δουλεύω για τη Γιουβέντους, θέλησε να με συναντήσει και να μου πει σε γενικές γραμμές: «Σας εκτιμώ, είμαι σίγουρος πως θα μείνετε στο Τορίνο αλλά οποτεδήποτε άλλαζαν οι συνθήκες, να ξέρετε πως εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί πολλά πράγματα».
- Και εσείς τι απαντήσατε;
Ε, σε αυτές τις περιπτώσεις ευχαριστείς και βλέπεις τι γίνεται.
- Υπάρχει η πιθανότητα να ασχοληθείτε με τα νέα γήπεδα για το Ευρωπαϊκό του 2012;
Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι 100% για τη Γιουβέντους.
«Δεν υπάρχουν επείγουσες ανάγκες για χρήματα. Κάθε επιλογή χρησιμεύει μόνο για να κάνουμε πιο δυνατή τη Γιουβέντους. Η ιδιοκτησία μας έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές να κινηθούμε σαν να υπήρχε ήδη το βιομηχανικό σχέδιο»
- Το ανανεωμένο γήπεδο θα φέρει επιτέλους τους Τορινέζους στα παιχνίδια;
Αλίμονο. Δε θα ήθελα να κατηγορήσω τους οπαδούς. Με τα καινούρια δεδομένα όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας έχουν δημιουργηθεί περιορισμοί που μπορεί να αποθαρρύνουν κάποιον να έρθει στο γήπεδο. Πολλά παιχνίδια της Γιουβέντους γίνονται βράδυ και είναι μια θυσία αν το πρωί πρέπει να σηκωθείς και να πας στη δουλειά. Πέρα απ’ αυτό, οι στατιστικές δείχνουν ότι γενικά οι Ιταλοί ξοδεύουν 5,5% λιγότερο για θεάματα και διασκέδαση. Εμείς προσπαθούμε να τους επιβραβεύσουμε κατόχους των διαρκείας.
- Υπάρχει το ρίσκο η Γιουβέντους να χάσει τον Καπέλο;
Δεν υπάρχει. Το σχέδιο είναι να μείνει μαζί μας μέχρι το 2009.
- Το Καμπιονάτο είναι σχεδόν δικό σας, αντίθετα με το Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Εν καιρώ. Θέλω να εγκωμιάσω αυτή την ομάδα, ίσως την καλύτερη σε αυτά τα δώδεκα χρόνια: μεγάλοι ποδοσφαιριστές, παιδιά με χαρακτήρα. Έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και βρίσκονται στην κορυφή μετά από εβδομήντα παιχνίδια. Αυτό αποδεικνύει ποιος είναι ο καλύτερος.
- Στο Champions League, αντίθετα, συνεχίζει να υπάρχει μια ταλαιπωρία: γιατί;
Πρόκειται για ένα τουρνουά με μεγαλύτερο ρίσκο. Τον προηγούμενο χρόνο νίκησε η Λίβερπουλ, αυτό το χρόνο πάει καλά η Άρσεναλ που στο πρωτάθλημα έχει 28 βαθμούς λιγότερους από την ήδη αποκλεισμένη Τσέλσι.
- Στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα πουλήσετε κάποιον ακριβό ποδοσφαιριστή;
Δεν υπάρχουν επείγουσες ανάγκες για χρήματα για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Κάθε επιλογή χρησιμεύει μόνο για να κάνουμε πιο δυνατή τη Γιουβέντους. Η ιδιοκτησία μας έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές να κινηθούμε σαν να υπήρχε ήδη το βιομηχανικό σχέδιο. Τα πρώτα βήματα ήταν η αγορά των Μαρκιόνι και Κριστιάνο Τζανέτι.
- Επομένως δουλεύετε σαν να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνετε...
Για άλλα δώδεκα χρόνια, όπως είπε ο κύριος Γκαμπέτι. Η τριάδα και ο Καπέλο για την πιο ισχυρή Γιουβέντους στον κόσμο. Ας ελπίσουμε.
Μία απορία. Γιατί είχαν τέτοιο κόλλημα με τον Καπέλο? Με τους παιχταράδες που είχαμε το 2005 και το 2006 αν ήταν άλλος προπονητής θα είχε φτάσει άνετα τελικό champions league.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρης Λάρισα
Δημήτρη το ερώτημά σου είναι το λιγότερο και απάντηση δεν υπάρχει. Μάλλον πίστευαν τόσο πολύ τον… Δον Φάμπιο. Μπορεί να είναι και όπως το λες. Κόλλημα. Επιμονή. Εμμονή.
ΔιαγραφήΠαιδιά υποκλίνομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπουδαίο θέμα, σπουδαίο κείμενο. Δεν ξέρω τι θα κάνετε και που το πάτε αλλά αξίζει που φτιάξατε αυτό το μπλογκ μόνο και μόνο γι αυτό το θέμα. Ανατρίχιασα όταν το διάβασα. Ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτήν την ενημέρωση
"Θέλουμε να δημιουργήσουμε μόνιμα πρόσοδα που θα επιτρέψουν στη Γιουβέντους όχι μόνο να αυτοχρηματοδοτείται εν καιρώ..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι αντίστοιχο ανέφερε σχετικά πρόσφατα και ο Ανιέλι.Μια ακόμα μικρή απόδειξη ότι το πλάνο συνεχίζεται.
Μακάρι να τα καταφέρουν.
Εξαιρετική η δουλειά σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο από ένα bianconero στην Πτολεμαΐδα
Ευχαριστούμε πολύ. Forza Juve!
Διαγραφήαυτο το θεμα σου δινη σιγουρια για το μελον....!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, αρκεί αυτό το μέλλον να μην προσδιορίζεται αόριστα. Forza Juve!
ΔιαγραφήΟ Καπέλο ήταν πολύ καλός πήγε Ρεαλ και πήρε με αμουστακα παιδιά πρωτάθλημα από την Μπάρτσα του Ροναλντίνιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητήρια για την δημοσίευση της συνέντευξης και συγχαρητήρια για την εμβάθυνση στα νέα της ομάδας που δεν εστιάζονται μόνο στα μεταγραφικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα η Γιουβέντους, Βαγγέλη, ποτέ δεν ήταν μόνο μεταγραφικά. Forza Juve!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την δημοσίευση,συγχαρητήρια.Έμαθα για άλλη μια φορά πως ό,τι γίνεται στην Γιουβεντους μόνο απρογραμμάτιστο δεν είναι.Και πάλι συγχαρητήρια στην συγγραφική ομάδα!!!Forza Juve!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήForza Juve!
Διαγραφή