6 Αυγ 2015

Τι φανερώνει η κίνηση της Γιούβε να δώσει το «10» στον Πογκμπά

Το Νο 10 στον Πογκμπά και τα όσα έχουν πει οι Αλέγκρι και Μπουφόν, δείχνουν την φιλοσοφία που έχει η Γιουβέντους για τη νέα σεζόν.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το γεγονός ότι η πιο βαριά φανέλα στην ιστορία των μπιανκονέρι δόθηκε στον Γάλλο, οδήγησε αρκετούς σε σκέψεις ότι μπορεί να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια απόκτησης ενός 10αριού. Μπορεί και να μην είναι έτσι, όμως.

Οπως και να έχει, η απόφαση να δοθεί το Νο 10 στον Πογκμπά, μετά και από δικό του αίτημα, δείχνει ότι στη Γιουβέντους έχουν αποφασίσει να βγάλουν στην πρώτη γραμμή τον Γάλλο τη νέα σεζόν. Και έτσι πρέπει.

Στο κάτω-κάτω, αν δεν πίστευαν ότι μπορούν να έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον ίδιο, δεν θα έδιναν πουθενά το 10. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε, την σεζόν 2012-13, την πρώτη μετά την αποχώρηση του Αλεξ.

«Ο Πολ το ξέρει ότι από εδώ και πέρα θα έχει περισσότερες ευθύνες» είπε ο Αλέγκρι, ο οποίος και πριν λίγες εβδομάδες φρόντισε να στείλει το μήνυμα του στους νεαρούς της ομάδας, επιβεβαιώνοντας το τέλος ενός κύκλου και την έναρξη ενός άλλου.

«Οι νέοι που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, θα πρέπει φέτος να δώσουν ακόμη περισσότερα, να δείξουν ότι ωριμάζουν και ότι μπορούν να πάρουν περισσότερες ευθύνες» είχε πει ο προπονητής και το μυαλό πάει αμέσως στον Μοράτα, στον Περέιρα, ακόμη και στον Στουράρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μπουφόν στη συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ, λέγοντας ότι «μπορεί να υπάρξουν κάποια προβληματάκια φέτος γιατί γίνεται ανανέωση και όταν συμβαίνει αυτό χρειάζεται λίγος χρόνος για να δέσει η ομάδα», ξεκαθαρίζοντας και αυτός όμως ότι το αν θα νικήσεις δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το σύστημα αλλά από άλλα πράγματα.

Και αυτά τα άλλα πράγματα σημαίνει από την νοοτροπία που θα έχουν όλοι και ειδικά οι μικροί, μέχρι το ότι θα πρέπει να... ζητάνε οι ίδιοι να πάρουν όλο και μεγαλύτερες ευθύνες.

Η Γιουβέντους αλλάζει και αποφασίζει να δείξει εμπιστοσύνη στους πιτσιρικάδες που έχουν όλοι τους πολύ ταλέντο. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Θα πρέπει κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο θα περνάει ο χρόνος και θα δένουν ως ομάδα, να δείξουν και ότι αξίζουν αυτή την εμπιστοσύνη. Γιατί όποιος το αποδεικνύει, κερδίζει. Και παίρνει και τη φανέλα που έχουν φορέσει ο Ντελ Πιέρο, ο Μπάτζο, ο Πλατινί, ο Σίβορι, ο Τέβες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου