6 Αυγ 2015

Σύγχυση για το φετινό 10άρι της Γιούβε

Δύο μέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, στη Γιουβέντους φαίνεται ότι επικρατεί μια σύγχυση...

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το περίεργο είναι ότι αυτή δεν αφορά τους παίκτες που έφυγαν -γιατί μάλλον διοίκηση και προπονητής ήταν προετοιμασμένοι για αυτά τα νέα- αλλά αυτούς που δεν ήρθαν. Βασικά επικρατεί μια διάσταση απόψεων, τουλάχιστον με όσα λένε οι ίδιοι, αναφορικά με το ποιοι πρέπει να έρθουν. Και όλα έχουν να κάνουν με το 10άρι...

Στη Γιούβε περάσαμε κάποια χρόνια μέχρι να το πάρουμε απόφαση ότι δεν χρειαζόμαστε τελικά εξτρέμ. Ηταν απωθημένο κάθε καλοκαίρι αλλά ποτέ δεν έγινε μια τέτοια μεταγραφή, με εξαίρεση την επένδυση στον πιτσιρικά Κομάν.

Καλό θα είναι να μην αρχίσουμε τώρα μια νέα αναμονή, που θα εξελιχθεί σε απωθημένο, γύρω από το 10άρι που χρειάζεται η ομάδα. Και το χρειάζεται η ομάδα επειδή το βασικό σύστημα του προπονητή είναι το 4-3-1-2.

Από πού προκύπτει η σύγχυση;

Από το γεγονός ότι ο Μαρότα σε συνέντευξη του είπε ότι μπορεί να παίξει ως 10άρι ο Ντιμπάλα, δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την απόκτηση ενός χαφ. Οταν ρωτήθηκε ο Αλέγκρι για τον Ντιμπάλα ως 10άρι, είπε ότι δεν μπορεί να παίξει εκεί, δείχνοντας ότι ο ίδιος θέλει παίκτη για εκεί.

Ο προπονητής βέβαια, επειδή έτσι πρέπει, είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και το είπε. Μπορεί να παίξει 4-3-1-2, μπορεί να επιλέξει το 4-3-2-1 με Ντιμπάλα-Μοράτα δίπλα και πίσω από τον Μάντζουκιτς, μπορεί να χρησιμοποιήσει και το 3-5-2 όποτε χρειαστεί.

Αυτό που δεν χρειάζεται, είναι να περάσουν κι άλλες μέρες χωρίς να ξέρει ο αλενατόρε ποια θα πρέπει να είναι η πρώτη του επιλογή με βάση το ρόστερ που θα έχει στα χέρια του. Οσο πιο γρήγορα δοθεί η δυνατότητα στον Αλέγκρι να πάρει την τελική απόφαση του, τόσο το καλύτερο για την ομάδα.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Είναι λίγο περίεργη και συνάμα εκνευριστική υπόθεση αυτή του "10" στην ομάδα.Το έχει δημιουργήσει σε πρώτη φάση ο Αλέγκρι και η επιμονή του για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή και κατ'επέκταση η απροθυμία της διοίκησης να δώσει κάποια παραπάνω χρήματα για μια τέτοια μεταγραφή.Η γνώμη μου φυσικά,γιατί φέτος βιώνουμε αυτή την κατάσταση είναι ότι θα μπορούσε να γίνει εσωτερική μεταγραφή για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.Και το λέω αυτό γιατί ο Ντιμπάλα ΜΠΟΡΕΙ να αγωνιστεί στην θέση του "10" ή ως Trequartista,όπως το ίδιο μπορούσε να γίνει αν ερχόταν από φέτος ο Μπεράρντι.Και αφού δεν πήρες τον Μπεράρντι και θεωρείς ότι ο Ντιμπάλα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή την θέση χρησιμοποίησε τον Κομάν.Επειδή είναι νέος δλδ να μην παίζει;Πόσο πρέπει να φτάσει,25 για να τον εμπιστευτούν;Εδώ δε δίστασαν να αφήσουν τον Βιντάλ και να αποδιοργανώσουν το καλύτερο κέντρο του κόσμου και κολλάμε σε τέτοιες λεπτομέρειες;;Ας πάρουν ένα χαφ τύπου Βίτσελ ή Βεράτι(η ιδανικότερη επιλογή για την Γιούβε) και ας αφήσουν τις ανοησίες με τα 10αρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά όπως θα ενημερώθηκες ήδη Δημήτρη, δύσκολα θα γίνει κάτι. Με τον Πολ σε αυτή τη θέση θα πορευτούμε όπως όλα δείχνουν. Καλώς ο Γάλλος και τον πιστεύουν αλλά η πραγματικότητα λέει πως αφήνεις την ομάδα ανοχύρωτη. Αλλιώς τα περιμέναμε, ειδικά μετά τα τόσα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία την τελευταία χρονιά.

      Διαγραφή